Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Справу Найєма веде прокурор "з минулим"

Понеділок, 7 травня 2018, 01:15
Справу Найєма веде прокурор з минулим

Одним з прокурорів Київської місцевої прокуратури №10, яка веде справу нардепа Мустафи Найєма, є Даур Рафікович Аґрба, який може бути наближеним до бізнесу родини Саітових, а прокурором у справі є учасник скандального ДТП у Києві Дмитро Байчас

За даними відкритих джерел, Саіда Рафіківна Агрба є однією з засновниць ТОВ "Компанія з управління активами "Ефективні інвестиції". Компанія є бенефіціаром ТОВ "Релакс-Компані",  засновником якої у свою чергу є Магомед-Амін Саітов

"Ефективні інвестиції" зареєстрована за тією ж адресою, що й ВГО "Діаспора чеченського народу" та компанії, засновниками яких є Саітови - на вул.Дегтярівській, 27-Т.  

Разом з тим Дмитро Байчас відомий тим, що у 2010 році у 18-річному віці, перебуваючи за кермом Porsche Cayenne став винуватцем ДТП у Києві, внаслідок якого постраждала жінка - водій другої машини-учасниці ДТП. 

За даними декларації Дмитра Байчаса, він володіє лише земельною ділянкою у с.Сошників Бориспольського району на 34 тис. кв.м., та користується квартирою у Києві на 144,4 кв., що належить Владиславу Байчасу. 

Дмитро Байчас є сином Владислава Байчаса - голови Бориспільської райради, хоча у деклараціях обидвох родинні зв'язки не згадуються. З 2007 до 2010 року Байчас-старший був помічником депутата від БЮТ Сергія Міщенка, у 2010-2014 рр. очолював Бориспільську райраду, був головою Бориспільської райорганізації "Партії регіонів".

Наприкінці лютого 2014 він подав у відставку з посади голови райради, однак за результатами місцевих виборів у 2015 р. був переобраний на цю посаду вже від "БПП".  

За даними Публічної кадастрової карти, у 2016 р. на Владислава Байчаса та його найближчих родичів було зареєстровано 26 га землі, ще 43 га належить їм на правах користування.  Також з Байчасами пов’язують низку інших компаній, серед яких ТОВ "Авто-Україна", ПАТ "Євронафтопродукт", ТОВ "Сосновий маєток-5" та ін.

Нагадаємо, 30 квітня у центрі Києва нардеп Мустафа Найєм став учасником кофлікту з групою осіб, внаслідок чого отримав тілесні ушкодження та потрапив до лікарні зі зламаною щелепою і струсом мозку.

До побиття Найєма причетні четверо молодиків. Поліція затримала трьох осіб за підозрою в хуліганстві, а четвертого, який утік до Баку (Азербайджан), розшукують за підозрою в умисному тілесному пошкодження середньої тяжкості. Ще одного водія, який потрапив на відеозаписи камер, правоохоронці хочуть допитати як свідка.

Для Магомеда-Салиха Арбуевіча Саїтова  Шевченківській райсуд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, для Ахмеда Абубакаровича Саітова та Умолта Руслановича Темербулатова – нічний домашній арешт до 30 червня.

Прокуратура отримала дозвіл на затримання підозрюваного, якому вдалося втекти. Магомеда-Аміна Саітова, підозрюваного у побитті нардепа Мустафи Найєма, оголосили у розшук.

Магомед-Амін Саітов є одним із засновників промоутерської компанії "Бум-бокс Промоушнс", а також засновником ТОВ "Релакс-Компані". У 2015 році він значився заступником голови правління Міжнародної громадської організації "Інтернаціональний союз".

5 травня глава МВС Арсен Аваков заявив, що Магомеда-Аміна Саітова було затримано в Азербайджані, розпочато екстрадиційні процедури.

За словами заступника генпрокурора України Євгена Єніна, запит на Саітова буде направлено до Азербайджану протягом наступного тижня, а процес екстрадиції може тривати щонайменше кілька місяців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:14
Банки Вірменії припинять прийом карток російської платіжної системи "Мір"
09:11
Їдь так, щоб куля не наздогнала. Як гонщиця Галина Алмазова намагалася обігнати смерть на передовій
08:59
У Бундестазі посилюється скандал довкола витоку деталей із зустрічі про Taurus для України
08:24
фото Росіяни вночі вдарили по Селидовому: 4 поранених
08:14
ЗСУ за добу знешкодили 840 окупантів та 30 артилерійських систем – Генштаб
08:10
ЄС та Швейцарія розпочали процес для поглиблення відносин
07:58
Окупанти активно атакують на 7 напрямках, за добу було понад 60 боєзіткнень − Генштаб
07:28
У Мінветеранів пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі
06:28
Глава Пентагона переконуватиме на "Рамштайні" союзників у відданості США Україні – Reuters
05:14
Путін хоче використати "рекордну перемогу" на "виборах" для затяжної війни в Україні – ISW
Усі новини...