Савченко і Рубану не дозволили судитись в Печерському суді

Середа, 25 липня 2018, 18:47

Апеляційний суд не погодився змінити підсудність справи проти нардепа Надії Савченко та керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Києва в середу.

"У задоволенні клопотання захисту… відмовити", – зачитала рішення головуюча суддя.

 

Таким чином, колегія відмовила захисту Савченко та Рубана, який просив змінити підсудність справи. Наразі її розглядає Шевченківський суд.

Як розповів у коментарі "Українській правді" адвокат Савченко Олександр Тананакін, захист та підозрювані наполягають саме на Печерському суді.

"Слідчий вважає, що це має бути Шевченківський суд, а ми вважаємо, що Печерський – за місцем, де фактично утримується Надія Савченко, де вона фактично була затримана і де розташований слідчий", – пояснив Тананакін.

 

Раніше, 25 липня, Апеляційний суд Києва розглядав скаргу захисту Савченко на ухвалу Печерського райсуду щодо порушення права Надії на презумпцію невинуватості у словах генпрокурора Юрія Луценка.

"Ми зверталися зі скаргою до Печерського суду, але він відмовив у відкритті провадження навіть, тепер Апеляційний суд залишив це рішення без змін", – сказав УП Тананакін.

Рубана затримали 8 березня на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Ради після того, як парламент зняв із неї недоторканність.  

Їм інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Сама народний депутат відкидає звинувачення і стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.

Надія Савченко пройшла тестування на поліграфі ("детекторі брехні").

Їй загрожує покарання аж до довічного ув’язнення.

Читайте також: Ігри в тероризм. Що інкримінують Савченко

"Рада – сатанинський вертеп. Депутати – родина виродків". Найяскравіші цитати Савченко

Ірина Балачук, Соня Лукашова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...