Апеляційний суд продовжив арешт Савченко, її захист заявляє, що він не мав права це робити

П'ятниця, 15 лютого 2019, 22:08

Апеляційний суд Чернігівської області продовжив на два місяці термін утримання під вартою народному депутату Надії Савченко, який закінчувався 15 лютого.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні, на якому розглядав також питання про підсудність справи за обвинуваченням Савченко і екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Апеляційний суд перенаправив питання про підсудність даної справи до Верховного суду України.

Адвокати Савченко були вкрай обурені рішенням апеляційного суду про продовження арешту. За їхніми твердженнями, даний суд вийшов за рамки своїх повноважень і не мав права вирішувати питання про продовження арешту.

Читайте також Історія Рубана: проросійські підручники та зброя в меблях

Ігри в тероризм. Що інкримінують Савченко

Нагадаємо:

  • Володимира Рубана затримали 8 березня 2018 року у КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.
  • Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Ради після того, як парламент зняв із неї недоторканність
  • Савченко й Рубану інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.
  • Савченко відкидає звинувачення і стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.
  • Вона пройшла тестування на поліграфі ("детекторі брехні"). Їй загрожує покарання аж до довічного ув’язнення.
  • 30 липня захисту розкрили матеріали справи для ознайомлення.
  • У лютому 2019 року Верховний суд відправив справу "Савченко-Рубана" до Чернігова.
  • Пізніше Суддівська колегія Чернігівського районного суду Чернігівської області задовольнила заяву адвокатів про відвід суддів у справі Савченко та Рубана.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування