Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії прокоментували заборону нерегулярних польотів з України

Середа, 3 квітня 2019, 14:43

В російській Держдумі заявили, що Росія не повинна відповідати на дії України щодо скасування нерегулярних авіарейсів.

Про це сказав голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький в ефірі російського каналу, передають РИА "Новости".

"Що ж стосується сьогоднішніх дій (президента України – ред.) Петра Олексійовича Порошенка, безумовно, якимось чином відповідати на них, крім як коментувати в ефірі новинних телеканалів, не варто", - сказав він.

"Але, звичайно ж, можна шкодувати, що подібні речі дискредитують і без того надзвичайно непопулярне українське керівництво. І роблять це не тільки перед власним населенням, а й перед світовою спільнотою ", - додав Слуцький.

Нагадаємо:

  • Кабінет міністрів у середу підтримав проект постанови Міністерства внутрішніх справ про заборону нерегулярного авіасполучення між Україною та Російською Федерацією після візиту проросійського депутата "Опозиційної платформи – За життя" Юрія Бойка та Віктора Медведчука до РФ.
  • У вересні-жовтні 2015 року Росія заборонила українським компаніям літати в РФ. Україна також повністю припинила авіасполученняз Росією.
  • 22 березня 2019 року кандидат у президенти Юрій Бойко та кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук зустрілись у Москві з прем'єром Росії Дмитром Медведєвим.
  • 2 квітня стало відомо, що через політ Бойка-Медведчука до Москви відкрили кримінальнусправу проти співробітників Державної прикордонної та Державної авіаційної служб.
  • Служба безпеки пообіцяла в стислі терміни надати у межах своєї компетенції правову оцінкупоїздці Бойка і Медведчука до Москви.
  • Луценконаголосив, що у зв'язку із цим питання є не тільки до аерослужби, а й до прикордонної служби, яка випустила цих осіб всупереч встановленому порядку. Генпрокуратура доручила ДБР розібратись із ситуацією.
  • Водночас, у Держприкордонслужбізаявили, що надання дозволу на виліт повітряних суден – не компетенція відомства, яке лише перевіряє документи і наявність обмеження для громадянина.
  • Попри заборону на пряме авіасполучення між Україною та Росією кум Путіна Віктор Медведчукперіодично літає з Києва до Москви.
  • Він нібито має дозвіл на польоти для проведення офіційних переговорів щодо звільнення українських заручників.
  • В кінці липня 2018 року Медведчук повідомив про рішення приєднатися до партії "За життя" Вадима Рабіновича і очолити напрямок щодо "відновлення миру" з Росією.
  • Проти Медведчукатакож розслідується справа про державну зраду і сепаратизм за слова про необхідність створення "автономного регіону Донбас" із закріпленням цього статусу в Конституції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...