Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Новини 21 травня: Розпуск Ради, призначення Зеленського, розслідування щодо Порошенка

Вівторок, 21 травня 2019, 22:02

Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради, новим главою АП став адвокат Коломойського, ДБР розпочало розслідування щодо Порошенка за заявою Портнова, у цивільної дружини Кернеса знайшли шикарний автопарк і нерухомість — новини, які були актуальні 21 травня.

Про розпуск Верховної Ради

Президент Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання та призначив позачергові вибори на 21 липня 2019 року.

Також він попросив голову Верховної Ради Андрія Парубія скликати 22 травня позачергове засідання парламенту для внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

В цілому Зеленський хоче змінити виборче законодавство скасувавши мажоритарну систему і зменшити прохідний бар’єр до парламенту з 5% до 3%.

Про призначення Зеленського

Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який є його радником з юридичних питань та юристом олігарха Ігоря Коломойського. А ще призначив начальником Генерального штабу - Головнокомандувачем Збройних сил Руслана Хомчака. Та і взагалі багато кого призначив.

А ще стало відомо, що посол України при НАТО Вадим Пристайко готовий очолити Міністерство закордонних справ.

Про Порошенка

Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом можливої державної зради президента Петра Порошенка за заявою екс-заступника глави Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Портнова.

Про телеграм-канал "Української правди"

І не забувайте, що ми є у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "УП. Кляті питання" – тільки корисні, важливі та інформативні повідомлення.

Про інші важливі новини

Екс-голова Служби безпеки України та колишній віце-прем’єр-міністр часів президентства Віктора Януковича Валерій Хорошковський повернувся в Україну.

Доки мер Харкова Геннадій Кернес з 2015 року декларує оренду кімнати в будинку пенсіонера та готельний номер, його цивільна дружина Оксана Гайсинська володіє шикарним автопарком, нерухомістю та колишніми бізнесами Кернеса і відпочиває у люксових готелях світу.

Колишнього очільника Нацгвардії Юрія Аллерова, якого підозрюють у незаконному заволодінні мільйонів гривень, 20 травня випустили з-під варти. За нього внесли заставу у розмірі 4,8 млн гривень.  

З вулиці Банкової у Києві, де розташована Адміністрація президента, прибрали кордони представників Національної гвардії.

Керівниця штабу партії музиканта Святослава Вакарчука "Голос" Юлія Клименко заявила, що вже є документи від Міністерства юстиції про реєстрацію політсили і вона зможе взяти участь у дострокових виборах Верховної Ради.

Понад 50 депутатів з різних фракцій зареєстрували у Верховній Раді законопроект №10313, який передбачає легалізацію обороту медичного канабісу.

Авіакомпанія Scandinavian Airlines оголосила про відновлення з зимового розкладу 2019/2020 років польотів в Україну після восьмирічної перерви.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування