Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 2 вересня: звільнення Матіоса, доручення Зеленського

Понеділок, 2 вересня 2019, 21:37

Рябошапка звільнив Матіоса, Зеленський доручив за місяць легалізувати казино і видобуток бурштину — новини, які були актуальні 2 вересня.

Про Матіоса

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Про доручення Зеленського

Президент Володимир Зеленський розпорядився, щоб уряд підготував, а парламент ухвалив до 1 грудня законопроект про ринок земель сільськогосподарського призначення та скасував мораторій на продаж землі.

Також Зеленський доручив розробити проекти закону про легалізацію грального бізнесу та видобуток бурштину і прийняти відповідні закони до грудня 2019 року.

Президент сподівається, що інші політичні сили підтримають його законодавчі ініціативи, але нагадав, що для голосування у парламенті йому достатньо сил фракції "Слуга народу".

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є телеграм-канал "УП. Кляті питання". На нього підписано більше 16 тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі щось постійно пояснюють, з усього жартують майже у кожному пості, а ще відповідають на питання читачів. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Новий прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що у наступні п’ять років економіка України має зрости щонайменше на 40%.

Кабінет міністрів під головуванням Гончарука провів перше засідання у новому форматі – уряд працюватиме не під камери журналістів.

Завтра, на першому засіданні 2-ї сесії Верховної Ради IX скликання планують скасувати депутатську недоторканність і направити до Конституційного суду 7 законопроектів президента щодо змін в Основний закон.

2 вересня в районі проведення операції Об'єднаних сил внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення не сумісне з життям.

Українська тенісистка Еліна Світоліна обіграла американку Медісон Кіс на Відкритому чемпіонаті США (US Open) з рахунком 7-5, 6-4 і вперше в своїй кар'єрі вийшла в 1/4 фіналу цього турніру.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування