Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада розгляне три законопроєкти, які ветував Зеленський

Понеділок, 16 грудня 2019, 11:59
Рада розгляне три законопроєкти, які ветував Зеленський

Верховна Рада в останній пленарний тиждень 2019 року планує повторно розглянути з пропозиціями президента Виборчий кодекс, закон про тимчасові слідчі комісії та закон про держфінансування Пласту.

Джерело: перший заступник голови Верховної Ради, представник президента в парламенті Руслан Стефанчук на погоджувальній раді 16 грудня

Пряма мова: "Залишилося 4 важливих дні. Цього тижня заплановано у нас три законопроєкти, по яких було накладено президентське вето. Це питання Виборчого кодексу (№3112-1), це питання про ТСК (№ 1098), це питання про Пласт (№10184).

Я би дуже просив (їх розглянути, – УП), сподіваюся, що комітети правильно відпрацювали в цьому напрямку, бо президент готовий підписати всі ці законопроєкти, якщо враховані його зауваження".

Деталі: Він додав, що можна навіть підняти деякі з цих законів. Наприклад, закон Пласт, бо "вони прийдуть до нас із Віфлеємським вогнем".

Стефанчук також просив звернути увагу на деякі законопроєкти, які президент вніс як невідкладні. Зокрема, №2237, щоб завершити питання зняття недоторканості, №0007 про ратифікації з королівством Нідерланди, №1013 і №1028 про внесення змін до Конституції.

А також проєкт змін до державного бюджету на 2020 рік, які стосуються питання полегшеного кредитування для підприємців.

Передісторія:

  • 30 травня Верховна Рада 8 скликання ухвалила закон "Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України".
  • На початку вересня Зеленський повернув Верховній Раді закон про державне визнання й підтримку національної скаутської організації "Пласт".
  • 6 червня 2019 року народні депутати ухвалили законопроєкт № 1098 "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", в якому передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту президента.
  • Президент Володимир Зеленський ветував цей закон, зазначивши, що він не відповідає конституційним принципам верховенства права та поділу державної влади.
  • 11 липня Верховна Рада ухвалила у другому читанні проєкт Виборчого кодексу, який передбачає відкриті списки.
  • 27 серпня спікер ВР 8 скликання Андрій Парубій підписав Виборчий кодекс.
  • У вересні президент України Володимир Зеленський повернув на повторний розгляд Верховній Раді Виборчий кодекс зі своїми пропозиціями, зазначивши, що кодекс "містить положення, які не відповідають Конституції України". 

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування