Головні новини середи і ночі: Тігіпко та прем’єрство, Сурков та Україна

Четвер, 27 лютого 2020, 07:00

Зеленський подумує змінити Гончарука на Тігіпка, Сурков заявив, що "України немає" — актуальні новини 26 лютого.

Про Тігіпка

Співрозмовники УП в Офісі президента повідомили, що президент Володимир Зеленський розглядає кандидатуру бізнесмена і колишнього політика Сергія Тігіпка на пост прем'єр-міністра.

Рішення щодо оновлення Кабміну вирішиться у найближчі два тижні. В оточенні президента говорять, що Зеленський почав думати про заміну Гончарука через слабку ефективність уряду і соціологію.

Пізніше Зеленський підтвердив, що зустрічався з Сергієм Тігіпком.

Гончарук також заявив, що бачився з Тігіпком, оскільки наразі шукають людей в уряд, але додав, що наразі про його звільнення чи відставку не йдеться.

Про Суркова

Експомічник Путіна Владислав Сурков заявив, що "України немає, є українство" і що "Донбас не заслуговує такого приниження", як повернення до її складу. Він не бачить іншого способу взаємодії з Україною, як силовий примус до "братерства".

Аваков заявив, що Україна живе незалежно від уявлення про неї "відставного шовініста", і назвав Суркова шавкою, "яка намагається гавкати на слона".

Речник Путіна заявив, що Кремль не проводить політику примусу України до братських відносин.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше семи тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

В ОПУ розглядають нових кандидатів на посаду міністра закордонних справ, і одним із них є "сірий кардинал" МЗС часів Януковича Руслан Демченко.

На Банковій біля Офісу президента чоловік підпалив себе — полум‘я намагалися швидко загасити, але чоловік встиг отримати опіки.

Зеленський підписав указ про запровадження Дня спротиву окупації Криму, який відзначатимуть 26 лютого.

В обласну клінічну лікарню у Чернівцях госпіталізували другу людину з пневмонією, яка повернулася з Італії та могла контактувати з хворими на коронавірус.

В Італії зафіксували 12-ту смерть від коронавірусу, захворювання виявили у чотирьох дітей.

У Грузії підтверджено перший випадок зараження COVID-2019.

Петра Ющенка позбавили докторського ступеня за плагіат

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News