Головні новини понеділка і ночі: карантин в Україні, нові хворі на COVID-19

Вівторок, 17 березня 2020, 08:00

Уряд вирішив зупинити міжобласне сполучення та закрити метро, в Україні вже 7 випадків зараження коронавірусом — актуальні новини 16 березня.

Про загальнонаціональний карантин

Кабінет міністрів під час засідання 16 березня ухвалив рішення щодо тимчасового припинення, залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень з 18 березня.

З 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припинити всі заклади громадського харчування та розважальні центри.

У Києві з 17 березня закривають торговельні центри, заклади швидкого харчування, ресторани, кафе та бари. У штатному режимі продовжать роботу продуктові магазини, аптеки та заправки.

На в’їзд та виїзд столицю не закриватимуть, рух громадського транспорту також не обмежуватимуть — міська влада радить без крайньої необхідності не покидати місто та не виходити з дому.

Місцева влада почала запроваджувати жорсткий карантин у містах та містечках України, щоб уникнути поширення коронавірусної інфекції — закривають усі заклади, крім продуктових магазинів, аптек та заправок.

Про хворих на коронавірус

В Україні підтверджено вже 7 випадків зараження коронавірусом — по два нових випадки зафіксували у Чернівецькій області у двох жінок та у Києві у хлопця та жінки. 

У чернівчанина, який став першим офіційно зафіксованим пацієнтом із Covid-19 в Україні, останній проведений тест на коронавірус дав негативний результат.

У інфекційному відділені Чернівецької обласної лікарні померла жінка, яка перебувала на лікуванні із підозрою на COVID-19.

Зеленський створив координаційну раду з протидії поширенню коронавірусу Covid-19.

Про "УП. Стрічка"

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал. Кожен день ми публікуємо у ньому найважливіші та найцікавіші новини України та світу.

Клікайте сюди, щоб завжди бути в курсі першими.

Про інші важливі новини

Зеленський зібрав в Офісі президента олігархів та крупних бізнесменів.

Президентка Європейської комісії запропонувала запровадити 30-денне обмеження на в’їзд іноземців із можливістю продовження цього терміну.

Нардепи "Слуги народу" звернулися до секретаря РНБО Олексія Данілова з проханням звільнити свого позаштатного радника Сергія Сивохо.

МОЗ Польщі підтвердило інформацію про 25 нових випадків коронавірусу, зокрема, у двох громадян України.

До України з Болгарії екстрадували Олексія Москаленка (Левіна), якого підозрюють у причетності до нападу на активістку Катерину Гандзюк.

Президент Володимир Зеленський запропонував фракції "Слуга народу" призначити на посаду генерального прокурора України теперішню в.о. голови ДБР Ірину Венедіктову.


Також Зеленський на зустрічі з депутатами у своєму Офісі в понеділок повідомив, що  має кандидатуру на посаду міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства - це Ігор Петрашко.