Головні новини п’ятниці і ночі: рекорд COVID-19 в Україні, повітря у Києві

Субота, 18 квітня 2020, 08:00

В Україні рекордна кількість нових випадків COVID-19, якість повітря у Києві значно покращилася — актуальні новини 17 квітня.

Про COVID в Україні

В Україні зафіксовано 4662 випадки захворювання на коронавірус. За попередню добу виявили ще 501 випадок — це рекордна кількість. Внаслідок ускладнень померли 125 людей, 246 українців одужали.

В Офісі президента заявили, що Україна ще не досягла піку захворюваності на коронавірус, тому карантинних обмежень надзвичайно важливо дотримуватися.

Про забруднення повітря

У Києві відбулося задимлення повітря через пожежі в області, але забруднення радіацією немає, на гасіння пожеж знадобиться кілька днів — Кличко.

Якість повітря у Києві значно покращилася — столиця опустилася у рейтингу найзабрудненіших міст світу з 1 на 9 місце.

Ввечері 16 квітня Київ став найбруднішим містом у світі — у деяких районах Києва індекс повітря знаходився на позначці "небезпечно".

17 квітня якість повітря в українській столиці настільки знизилась, що Київ упевнено випередив міста, які традиційно вважалися найбруднішими у світі.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

У місті Самбір Львівської області священнослужитель провів хресну ходу попри карантин, поліцейські почали розслідування порушення.

Фонд держмайна вдень повідомив про рейдерське захоплення "Об’єднаної гірничо-хімічної компанії" — ексменеджмент, посилаючись на рішення суду про своє неправомірне звільнення, намагався продовжити роботу. Після виклику поліції ексменеджмент ОГХК покинув приміщення офісу.

Американська розвідка ще в середині листопада минулого року попереджала Ізраїль про загрозу, яку становить новий коронавірус, виявлений у Китаї.

У ректора духовної академії Києво-Печерської лаври єпископа Сильвестра діагностували коронавірус — він попросив вибачення у всіх, кого міг заразити.

Суд арештував ексзаступника голови СБУ – керівника Антитерористичного центру, якого підозрюють у незаконних переслідуваннях учасників Євромайдану.

В разі непокори людей та їхнього великого скупчення під час великодніх свят поліція буде залучати сили спеціального призначення.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій вважає, що громадський транспорт в Україні відновить роботу не раніше червня.

У Житомирській області горіло близько 4 тисяч гектарів лісу. Вогонь знищив та пошкодив 38 жилих та 43 нежилих будинків місцевих жителів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування