Головні новини неділі і ночі: підготовка до послаблення карантину, обіцянка Тищенка

Понеділок, 4 травня 2020, 08:00
Головні новини неділі і ночі: підготовка до послаблення карантину, обіцянка Тищенка

У МОЗ готуються послабити карантинні обмеження, Тищенко чекає на докази порушення його рестораном правил карантину – новини, які були актуальні 3 травня. 

Про послаблення карантину

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що у Міністерстві охорони здоров’я готується перелік тимчасових протиепідеміологічних вимог до перукарень, салонів краси, господарчих магазинів, кав’ярень тощо, виконуючи які вони зможуть працювати.

Про Тищенка

Нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко заявив, що його ресторан "Велюр" готовий заплатити штраф, "якщо порушення були зафіксовані", а він сам буде готувати обіди для київських лікарів до закінчення карантину.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

2 травня в Україні Covid-19 діагностували у 502 осіб, 9 хворих коронавірусною інфекцією померли.

Останнім часом найбільшу кількість нових випадків Covid-19 виявляли на Буковині, проте 2 травня в лідери вийшла Одеська область.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що у Швеції помер український громадянин, у якого був підтверджений коронавірус.

Під будівлею Офісу президента активісти та представники малого й середнього бізнесу протестували проти жорстких карантинних обмежень, які залишили їх без роботи.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що деякі російські депутати і сенатори хочуть приїхати до Мінська на парад, влаштований на честь 9 травня.

У курортному районі Одеси Аркадія у неділю відкриті магазини й кафе, а люди масово прогулюються по вулиці без засобів захисту.

Держсекретар Майк Помпео заявив, що є "значна кількість доказів" того, що новий коронавірус з'явився в китайській лабораторії, але не заперечує висновок спецслужб США про те, що він не був створений людиною.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування