Головні новини понеділка і ночі: ОАСК проти Ситника, опитування Зеленського

Вівторок, 27 жовтня 2020, 07:00
Головні новини понеділка і ночі: ОАСК проти Ситника, опитування Зеленського
Фото: НАБУ

ОАСК пішов у наступ на Ситника, "Слуга народу" продемонструвала попередні результати опитування Зеленського – новини, які були актуальні 26 жовтня. 

Про ОАСК і Ситника 

Окружний адмінсуд Києва ухвалив викреслити з державного реєстра інформацію про Артема Ситника як директора Національного антикорупційного бюро

Про опитування Зеленського 

Партія "Слуга народу" оприлюднила попередні результати "загальноукраїнського" опитування "5 питань від президента" за результатами обробки 74% анкет.

Партія "Слуга народу" найняла компанію "Зе медіа" для проведення опитування щодо 5 питань президента Володимира Зеленського в день місцевих виборів 25 жовтня.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

У Білорусі почалися страйки на заводах, протестують студенти - вночі закінчився строк ультиматуму, який опозиціонер Світлана Тихановська висунула самопроголошеному президенту Олександру Лукашенку.

В Україні з 26 жовтня набрали чинності нові карантинні зони, столиця все ще залишається у помаранчевій.

У Харківській міськраді повідомили, що чинний мер Харкова Геннадій Кернес перемагає на місцевих виборах-2020 і з цього приводу готує фото, відеоролик і планує повернутися додому.

Господарський суд міста Києва прийняв позовну заяву "дочки" російського "Сбербанку" в Україні до Державної акціонерної холдингової компанії  "Артем" про стягнення заборгованості у розмірі близько 500 мільйонів гривень.

Явка виборців на місцевих виборах в Україні 25 жовтня склала 36,88% - за результатом опрацювання 100% інформації з усіх областей України.

Президента Володимира Зеленського просять невідкладно подати до Верховної Ради законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва.

Перший з моменту незалежності аудит Верховної Ради охоплював період з 2013 по 2019 роки: за цей час було використано 7,7 мільярдів з держбюджету та майже 114 мільйонів з місцевих.

У понеділок, 26 жовтня, до МЗС України запросили посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто для вручення йому ноти протесту. 

Ексдепутат Верховної Ради Віктор Лозінський, якого засуджували до 15 років ув'язнення за вбивство, переміг у виборах голови об'єднаної територіальної громади поруч з місцем убивства у Кіровоградській області.

Армія Азербайджану взяла під свій контроль місто Губадли і низку сіл в Нагірному Карабасі.

У Меджлісі кримськотатарського народу закликали ОБСЄ та ООН відвідати анексований Росією Крим через "катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності COVID-19"

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела нараду з директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником та в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максимом Грищуком, на якій наголосила на необхідності притягнення до відповідальності топ-корупціонерів.

У Єгипті під час снорклінгу на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська родина. За словами туроператора, українські туристи у єгипетському Шарм-ель-Шейху, на яких напала акула, знали про заборону занурення з аквалангом та, попри відмову гіда в готелі продати їм таку екскурсію, придбали її у третіх осіб.

В результаті опрацювання 77,3% протоколів на 208 окрузі, де йде боротьба за вакантне місце депутата Верховної Ради, "радикал" Олег Ляшко відстає від представника "Слуги народу" Анатолія Гунька на 366 голосів. 

Партія "Слуга народу" розглядає варіант підтримки у другому турі виборів міського голови Черкас кандидата від "Голосу" Віктора Євпака, який буде змагатись із чинним мером Анатолієм Бондаренком. Останній потрапив в опалу до президента Володимира Зеленського.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування