Новини 26 лютого: рішення РНБО, невдалий запуск нового каналу

П'ятниця, 26 лютого 2021, 20:27
Новини 26 лютого: рішення РНБО, невдалий запуск нового каналу

РНБО застосувала найсуворіші санкції проти 10 експосадовців-держзрадників, Новий канал журналістів Медведчука закрили через годину після старту, — актуальні новини 26 лютого.

Про рішення РНБО

Рада національної безпеки й оборони ухвалила максимальні санкції, які дозволяє законодавство, щодо посадових осіб, які зрадили Україну.

Окрім того, РНБО доручила Кабінету міністрів протягом двох місяців розробити законопроєкт про виявлення українців з подвійним громадянством.

Про невдалий запуск нового каналу

26 лютого о 18:00 у супутниковому та онлайн-ефірі телеканалу "Перший незалежний", купленого представником медіагрупи Тараса Козака, розпочалося мовлення у новому форматі. 

Проте вже за годину після виходу в ефір телеканал відключили.

Про інші важливі новини

Головний санлікар країни Віктор Ляшко повідомив, що від початку вакцинації надійшло 7 повідомлень про несприятливі події після імунізації.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення голови Конституційного суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ ще на місяць.

Протягом доби 26 лютого збройні формування РФ 10 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі – з забороненого озброєння.

Мер Києва Віталій Кличко відповів на пропозицію "Укравтодору" добудувати Подільсько-Воскресенський міст через Дніпро. Радить спершу ввести в експлуатацію Дарницький міст, а вже потім братися за інші проєкти.

Фіксована річна ціна на газ для населення від газопостачальних компаній почне працювати з 1 квітня, коли втратить силу встановлена державою "стеля" у 6,99 грн за кубометр.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков не коментує рішення суду щодо екслідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка, але нагадав, що якщо вирок суду не подобається, то його можна оскаржити.

Україна розраховує, що зможе досягти домовленостей з Міжнародним валютним фондом щодо отримання нового траншу кредиту до початку літа.

Президент США Джо Байден заявив, що його країна ніколи не визнає анексію українського півострова Крим Росією і США разом з Україною протистоятимуть агресивним діям РФ.

У Чернівецькій області посилюють карантинні обмеження через погіршення ситуації з COVID-19.

Федеральне бюро розслідувань США оголосило в розшук російського бізнесмена Євгена Пригожина, відомого як "шеф-кухар Путіна".

На Одеському авіаційному заводі почнуть ліцензійну збірку американських військових гелікоптерів Bell UH-1 Iroquois.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...