Головні новини п’ятниці і ночі: санкції проти Nord Stream 2, апеляція Медведчука

Субота, 22 травня 2021, 08:00
Головні новини п’ятниці і ночі: санкції проти Nord Stream 2, апеляція Медведчука
FLICKR / TV6 News

США включили в список санкцій низку російських суден та компанії, що пов’язані з Nord Stream 2, Медведчука залишили під арештом – актуальні новини 21 травня.

Про американські санкції

США включили в список санкцій низку російських суден та компанії, що пов’язані з реалізацією проекту "Північний потік-2".

Зокрема, під санкції потрапили російські Морська рятувальна служба, ТОВ "Мортранссервіс", ТОВ "Самарський теплоенергетичний фонд".

Крім того, до списку санкції потрапили судна Akademik Cherskiy, Artemis Offschore, Bakhtemir, Baltiyskiy Issledovatel, Finval, Kapitan Beklemishev, Murman, Narval, Sivuch, Spasatel Karev, Umka, Vladislav Strizhov, Yury Topchev.

Про Медведчука

Медведчук перед будівлею Апеляційного суду Києва розповів, що вів переговори з бойовиками ОРДЛО, бо його на це вповноважили спершу Олександр Турчинов, а пізніше – Петро Порошенко. На що Турчинов відповів, що Медведчука на такі переговори не вповноважував.

За рішенням суду Медведчук перебуватиме під домашнім арештом до 10 липня 2021 року.

Про інші важливі новини

Німеччина оголосила Велику Британію зоною, що викликає "побоювання" - це пов’язане з поширенням у країні "індійського" варіанту COVID-19.

Білоруський політв'язень Вітольд Ашурок помер в колонії в Шклові.

Міністерство інформаційних технологій Індії направило всім компаніям соціальних мереж лист з проханням видалити будь-який контент, який стосується "індійського варіанту" коронавірусу.

Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід "вору в законі" на прізвисько "Умка" без права внесення застави. "Умці" інкримінують встановлення та поширення злочинного впливу у статусі "вора в законі".

Кабінет міністрів перейменував Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства в Міністерство економіки.

Внаслідок ворожого обстрілу поблизу Луганського двоє військовослужбовців ЗСУ отримали поранення та один – бойове травмування.

Культурно-розважальні заклади, які працюють на столичному Подолі, влаштували акцію проти поліцейського насильства під Подільським управлінням Нацполіції Києва. Вимагали зупинити переслідування культурних діячів Подолу.

Новий прокурор САП Денис Демків вчетверте закрив справу "Роттердам +". Національне антикорупційне бюро оскаржуватиме рішення до керівника прокуратури.

Сім’я активіста Євромайдану, лідера Одеської самооборони Віталія Свічинського, зібрала 2 мільйони доларів, необхідних для порятунку їхнього 4-місячного сина Дмитра.

Збиття літака МАУ поблизу Тегерана Іранською революційною гвардією було навмисним терористичним актом. Таке рішення виніс суд Канади. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування