Головні новини п’ятниці і ночі: допомога Україні від США, форма з “Героям слава!”

Субота, 12 червня 2021, 08:00
Головні новини п’ятниці і ночі: допомога Україні від США, форма з “Героям слава!”

Міноборони США затвердило частину безпекової допомоги Україні – 150 млн доларів; форму української збірної з "Героям слава!" відкорегують – актуальні новини 11 червня.

Про безпекову допомогу від США

Міністерство оборони США затвердило другу частину безпекової допомоги Україні у розмірі 150 млн доларів. 

Кошти будуть спрямовані на навчання, обладнання та консультації, щоб допомогти силам України зберегти територіальну цілісність країни, захистити її кордони та поліпшити взаємодію з НАТО.

Про форму збірної

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко  повідомив, що члени одноголосно затвердили офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні" і "Героям слава".

Тим не менш, збірна на Євро-2020 буде грати у раніше презентованій формі, проте гасло "Героям cлава!" закриють емблемою національних збірних з мапою України, Тризубом та "Слава Україні" — такими є підсумки переговорів з УЄФА.

Представники посольства Великої Британії в Києві слідом за американськими дипломатами вдягнули нову форму збірної.

Міністерство закордонних справ Росії опублікувало допис, де згадали про випадок, коли англійська збірна з футболу використала нацистське вітання на матчі у Німеччині та прирівняли до нього гасло "Слава Україні!" на формі збірної, яку одягли дипломати. 

Про інші важливі новини

Лідери ЄС вимагатимуть, аби Лондон виконав умови Brexit щодо Північної Ірландії, і погрожуватимуть прем'єр-міністру Великобританії Борису Джонсону торговельною війною.

Велика частина підготовки президента США Джо Байдена до зустрічі в Женеві з президентом РФ Володимиром Путіним проходила під час щоденного брифінгу розвідки.

Бразилія обійшла Індію за поширеністю COVID-19: 10 червня в Бразилії виявили 86 061 випадок, а в Індії -  84 695.

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації ініціативної групи, яка хотіла провести референдум щодо продажу землі, через невідповідності у підписних листах. 

Збірна Італії отримала перемогу з рахунком 3:0 над командою Туреччини у матчі-відкритті чемпіонату Європи з футболу.

Американський підрозділ автовиробника Volkswagen AG заявив, що від витоку даних постраждали більше 3,3 млн клієнтів і потенційних покупців в Північній Америці.

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що її країна готова поставити в Україну 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель зустрінеться з президентом США Джо Байденом у Білому домі 15 липня для обговорення "Північного потоку-2".

На цих вихідних працюватимуть понад 50 центрів масової вакцинації проти COVID-19 у 15 областях України та в місті Києві — щеплення робитимуть вакциною CoronaVac.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування