Новини 1 липня: відповідь Зеленського Путіну, закон про корінні народи

Четвер, 1 липня 2021, 21:00
Новини 1 липня: відповідь Зеленського Путіну, закон про корінні народи

Зеленський відповів Путіну на "зовнішнє управління" Україною: Пропагандистська мантра, Рада ухвалила закон про корінні народи, що розізлив Путіна – актуальні новини політики 1 липня.

Про відповідь Зеленського

Президент Володимир Зеленський назвав пропагандистською мантрою заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що всі питання щодо України нібито вирішуються у США.

Також Зеленський заявив, що українці і росіяни – не один народ, а якби були одним, то над Держдумою в Москві розвивався б жовто-блакитний прапор.

Про корінні народи

Рада ухвалила законопроєкт, яким визначила кримських татар, караїмів та кримчаків корінними народами України на території Криму.

Цей закон розізлив Путіна, тому що росіян нібито несправделиво не згадали.

Також нардепи у першому читанні ухвалили президентський законопроєкт про олігархів: "Слуга народу", "Довіра", "За майбутнє" — "за", "Європейська солідарність" та "Голос" — "проти".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

В Україні запрацював ринок землі — від сьогодні громадяни України можуть легально купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення.

Парламент підтримав постанову про перейменування смт Новгородське Донецької області у смт Нью-Йорк.

Сім країн ЄС схвалили індійську вакцину Covishield для прибуваючих мандрівників — це Австрія, Німеччина, Словенія, Греція, Ірландія, Іспанія та Естонія.

Записатися до електронної черги на вакцинацію проти COVID-19 є можливість у шести містах України — Києві, Одесі, Харкові, Полтаві, Білій Церкві та Запоріжжі.

За добу 30 червня в Україні зафіксували 705 нових випадків COVID-19, 51 смерть через хворобу, 464 осіб госпіталізували, одужало — 1 719 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: