Головні новини четверга і ночі: розкол у "Голосі", медаль Романчука 

П'ятниця, 30 липня 2021, 08:00
Головні новини четверга і ночі: розкол у Голосі, медаль Романчука 

"Голос" виключив 7 нардепів із лав партії, український плавець Романчук взяв "бронзу" на Олімпіаді — актуальні новини 29 липня.

Про розкол у "Голосі"

На з’їзді політичної сили "Голос", який проігнорувала частина парламентарів, зі складу партії виключили 7 народних депутатів. Це Устінова, Стефанишина, Лозинський, Юрчишин, Цабаль, Клименко, Бобровська.

Напередодні вони звинуватили керівництво партії в узурпації влади. "Тепер це партія імені однієї людини - Кіри Рудик", – заявила Устінова.

Під час з'їзду присутні делегати висловили довіру лідерці партії Кірі Рудик.

Про Олімпіаду

Український плавець Михайло Романчук виграв бронзову медаль у запливі на 800 метрів вільним стилем, напередодні він встановив олімпійський рекорд.

Перша ракетка України Еліна Світоліна не зуміла вийти у фінал одиночного розряду на Олімпіаді в Токіо — вона змагатиметься за бронзу.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що Україна могла б "шантажувати весь світ", якби зберегла ядерний потенціал, а підписання Будапештського меморандуму стало її "фатальною помилкою".

МОЗ не планує скасовувати масочний режим навіть для вакцинованих, а також припускає, що внутрішній сертифікат про вакцинацію стане "перепусткою" в публічні заклади в Україні.

В Україні зростає кількість заражень коронавірусом штаму "Дельта", вже зареєстрували 17 випадків — головний санлікар Ігор Кузін.

Зеленський під час заходів до Дня Сил спецоперацій підписав закони "Про основи національного спротиву" та про зміни до закону "Про чисельність Збройних Сил України".

За добу 28 липня в Україні зафіксували 846 нових випадків COVID-19, госпіталізували 480 осіб, померли 25 хворих, одужали 510 осіб. Також за минулу добу 143 534 людини вакцинували проти COVID-19.

Злива, яка вирує в Чернівцях другий день, наробила у місті біди – повалені дерева, обірвані електропроводи, затоплені вулиці.

Палата представників США схвалила законопроєкт про фінансування Держдепартаменту в 2022 році зі збільшенням розміру допомоги Україні та поправкою щодо санкцій проти "Північного потоку-2".

З наступного тижня в Ізраїлі почнуть вакцинувати третьою дозою Pfizer громадян старше 60 років.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування