Головні новини середи і ночі: продовження карантину, температурний рекорд

Четвер, 12 серпня 2021, 08:00
Головні новини середи і ночі: продовження карантину, температурний рекорд
Фото КМУ

Карантин продовжили до жовтня, в Європі зафіксували новий температурний рекорд — актуальні новини 11 серпня і ночі.

Про карантин

Уряд продовжив адаптивний карантин до 1 жовтня у зв’язку зі зростанням кількості госпіталізацій і важких хворих на COVID-19.

Про температурний рекорд

У середу, 11 серпня, на італійському острові Сицилія метеорологи зафіксували новий температурний рекорд, який становить +48,8°C.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Так званий віце-прем'єр кримського уряду, постійний представник Криму при президенті Росії Георгій Мурадов заявив, що міжнародний саміт "Кримська платформа" може обернутися для його учасників "рядом хворобливих наслідків".

На території Камчатського краю в Росії впав вертоліт Мі-8 з туристами.

Російські найманці обстріляли хлібне поле коло селища Нью-Йорк (колишнє Новгородське), з якого селяни встигли зібрати врожай зернових.

Правоохоронці затримали на площі Конституції чоловіка, який чіплявся до перехожих та погрожував вибухівкою – небезпечних речовин при ньому не виявили.

Начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко подав у відставку, його рапорт уже задовольнили. Крищенко не оприлюднив причини відставки, натомість подякував поліцейським столиці.

Новим головою Нацполіції Києва призначено Івана Вигівського — до цього він очолював поліцію Полтавської області.

70% українців не погоджуються з тезами Путіна про те, що не було жодної основи для того, щоб український народ існував окремо від російського — опитування Центру Разумкова. Згодні з цим 12,5% опитаних.

Реп-виконавиця Alyona Alyona, яка була присутня під час скандальної зйомки компанії Red Bull долучилася до прибирання зіпсованої бруківки.

Кабмін ухвалив рішення знизити тариф на електроенергію для населення до 1,44 грн/кВт за умови споживання до 250 кВт-год на місяць.

Президент Зеленський підписав базовий закон про спеціальний правовий режим для IT-галузі "Дія Сіті", який Рада ухвалила 15 липня 2021 року.

Помер останній онук видатного українського поета, письменника, перекладача й громадського діяча Івана Франка – Роланд Франко, який популяризував спадщину "Каменяра".

За добу 10 серпня в Україні зафіксували 1 122 нових випадки COVID-19, госпіталізували 648 осіб, померли 25 хворих, одужало 1 160 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 167 673 людей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування