Головні новини середи і ночі: напад на Шефіра, Зеленський на Генасамблеї ООН

Четвер, 23 вересня 2021, 08:00
Головні новини середи і ночі: напад на Шефіра, Зеленський на Генасамблеї ООН

В автомобіль першого помічника президента Сергія Шефіра стріляли, Зеленський виступив на Генасамблеї ООН – актуальні новини 22 вересня.

Про Шефіра

Біля Лісників стріляли в автомобіль першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра, поранений водій машини. Шефір не постраждав. Нападників шукають. Правоохоронці ввели спецоперацію "Сирена".

В Офісі президента заявили, що напад на Шефіра можна кваліфікувати як спробу демонстративного вбивства ключового члена команди, що пов’язано із боротьбою проти олігархів.

"Передавати мені привіт пострілами з лісу в автомобіль мого друга – це слабкість. А ось відповідь буде сильною", – про це заявив Зеленський у своєму відеозверненні.

Зеленський на Генасамблеї ООН розпочав свій виступ з розповіді про напад на Шефіра, назвавши це ціною змін в державі та реформ.

Про ООН

Крім того, Зеленський у своєму виступу на Генасамблеї ООН порадив "комусь", натякаючи на Росію, не покидати залу під час розмов про агресію та окупацію, а покинути території України. Він розповів про злочини Росії в Криму та на Донбасі - зокрема, мова йде про незаконні затримання українців та  "паспортизацію".

Зеленський  також порівняв розподіл COVID-вакцин у світі з розподілом рятувальних шлюпок і назвав ліки знаряддям для дискримінації.

Про інші важливі новини

Донецький "Шахтар" у матчі за Суперкубок України з рахунком 3:0 розгромив київське "Динамо".

Сполучені Штати пообіцяли закупити ще 500 млн доз вакцини проти COVID-19, щоб передати їх іншим країнам.

Президент Франції Еммануель Макрон погодився повернути французького посла в США після розмови з президентом США Джо Байденом на тлі скандалу з контрактом на субмарини для Австралії.

22 вересня два українські військові дістали вогнепальні поранення на Донбасі.

МОЗ хоче зобов’язати до вакцинації працівників закладів освіти, міністерств, центральних і місцевих органів виконавчої влади.

Комітет ПАРЄ відхилив кандидатури України на посаду судді Європейського суду з прав людини, тому що не всі відповідають критеріям.

Кабмін не продовжив контракти з головою наглядової ради "Укрзалізниці" Шевкі Аджунером та членами Сергієм Лещенком, Андреасом Матьє та Олегом Журавльовим.

Невідомий влаштував стрілянину у кафе в Черкасах і вбив чоловіка. За даними джерел "УП", загиблий Михайло Козлов місцевий бізнесмен і кримінальний авторитет.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування