Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 26 листопада: пресмарафон Зеленського, розрахунки МВФ

П'ятниця, 26 листопада 2021, 19:44
Новини 26 листопада: пресмарафон Зеленського, розрахунки МВФ
Фото: Офіс президента

Президент провів марафон зі спілкування з журналістами 30 медіа, присвячений "екватору" його каденції; МВФ підрахував можливі втрати України через запуск "Північного потоку-2" — актуальні новини 26 листопада.

Про пресмарафон Зеленського

26 листопада під час зустрічі президента Володимира Зеленського із журналістами глава держави заявив, що отримав інформацію про можливу підготовку державного перевороту в Україні і що в це питання готовий включитися олігарх Рінат Ахметов.

Зеленський заявив, що ексголова Головного управління розвідки Василь Бурба — це людина попереднього глави держави Петра Порошенка, "авантюрист і аферист", котрий хотів його дискредитувати. Також він розповів про ключову розмову з Василем Бурбою щодо спецоперації з затримання вагнерівців, після якої зрозумів, що її дозволяти не можна. 

Зеленський впевнений, що глава його Офісу Андрій Єрмак – потужна людина, яка зробила багато важливих операцій, і його не можна втрачати. Президент також підтвердив, що користувався гелікоптерами ДСНС для перельотів у період з 19 по 22 листопада та літав в Гуту разом із керівником свого Офісу Андрієм Єрмаком.

Про розрахунки МВФ

У Міжнародному валютному фонді заявляють, що через газопровід "Північний потік-2" щорічні доходи України від надання в експлуатацію своєї ГТС знизяться приблизно до 1,2 млрд доларів до 2024 року.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Хокейний клуб "Донбас", якого разом із ХК "Краматорськ" виключили з цьогорічного чемпіонату України з хокею під егідою Української хокейної ліги, заявив, що 7 клубів організують нову лігу та новий чемпіонат країни.

Мобільний застосунок "Дія" вже дозволяє завантажити сертифікат про вакцинацію проти Covid-19 у PDF-форматі.

Президент Володимир Зеленський призначив двох суддів Конституційного суду за квотою президента, хоча вакантних посад за законом не було.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак каже, що був у державній резиденції у Гуті 19-20 листопада, але не святкував там своє 50-річчя 21 листопада.

Олігарх Рінат Ахметов відповів на заяви президента Володимира Зеленського про втягування бізнесмена у війну та держпереворот, назвавши це "суцільною брехнею".

За добу 25 листопада в Україні зафіксували 15 936 нових випадків COVID-19 і 608 летальних випадків, госпіталізували 3 208 людей, одужало 24 569 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 273 875 людей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування