18 вересня 2018

Архів

Публікації

7 головних інновацій операційної системи iOS 12 і як їх отримати

Apple випустила 17 вересня нову версію операційної системи iOS. ЕП розповідає, хто зможе її встановити, які інновації вона містить і як оновитися.

Баг-хантинг: як білі хакери заробляють на чужих помилках

Хто такі білі хакери, навіщо вони шукають уразливості в комп'ютерних програмах, як бізнесу з ними "подружитися" і як стати білим хакером самому. (рос.)

Рік на зміни: що може врятувати СОТ від знищення Трампом

Формально СОТ має рік на вирішення проблеми апеляції. Інакше само існування організації може бути поставлено під сумнів. Однак ключові рішення мають бути прийняті вже найближчими місяцями.

"Такого шаленого педагога більше немає". Вчитель Олександр Черкас

Олександр Черкас – учитель інформатики, української мови та літератури. Разом із однодумцями планує створити освітньо-реабілітаційний центр "Школа для ВІЛ-інфікованих дітей та ЛГБТ".

Біженці ви всі: як Польща і Чехія змінювали ставлення до працівників з України

Уряди Польщі та Чехії запрошують українських працівників, проте намагаються подати це як акт гуманітарної допомоги. Розповіді про "українських біженців" підігрівають антиімміграційні настрої.

Курсові гойдалки: як отримати вигоду від нестабільної гривні

Яким буде курс і як реагувати на його зміну — головні питання для бізнесу та населення. ЕП разом з банкірами, які працюють з віп-клієнтами, пояснює, які існують стратегії і як можна використати ситуацію.

Мучать в школі. Чому шеф-кухар Євген Клопотенко хоче змінити раціон школярів

Євген Клопотенко стверджує, що книги про раціон школярів 59-го року залишаються настільними для сучасних українських шкільних їдалень. Як так сталося і що вдалося з’ясувати у пошуках відповіді на це питання.

Андрій Садовий: Посада президента — це електричний стілець

Мер Львова розповів, як збирається пережити політичну бурю під назвою "Вибори", кого його партія висуне кандидатом у президенти і чи готовий він підтримати на цю роль Анатолія Гриценка.
Колонки

Чому Україна живе в культі страждання і як це змінити

Пенсійний популізм: нові виклики і обіцянки

Тренд на добро: як компанії допомагають людям

Чому інвестиції важливі для наших бабусь

"Психіатричну в'язницю" треба закрити!

Новини
23:27
У другому кварталі економіка зросла на 3,8% - Держстат
У другому кварталі поточного року зростання валового внутрішнього продукту України становило 3,8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
23:18
США розглядають можливість постійної військової присутності у Польщі – Трамп
Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати розглядають запит від Польщі про постійну військову присутність США на її території.
22:41
Відома журналістка працюватиме на Гриценка
Журналістка Христина Бондаренко стала керівником прес-служби штабу підготовки до виборів партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.
22:28
Бойовики обстріляли з гранатометів Широкине і Павлопіль
Бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню, ніхто з військових не постраждав.
22:07
Overtime: головні економічні події дня
Про долар по 30, ціни на газ та операційну систему iOS 12.
21:48
У Німеччині звільнили голову внутрішньої розвідки після скандалу
У Німеччині звільнили голову Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганса-Георга Маасена, якого звинувачували у незаконній передачі інформації ультраправій партії "Альтернатива для Німеччини" та скандальній заяві щодо заворушень у Хемніці.
21:24
документЄСПЛ зобов'язав владу України утриматися від доступу до даних з телефону Седлецької
Європейський суд з прав людини ухвалив рішення застосувати "Правило 39" щодо справи головного редактора програми "Схеми" Наталії Седлецької та вказав уряду України, що він має забезпечити утримання органів влади від доступу до будь-яких даних з телефону журналістки. Документ
21:03
Головні новини дня – за 60 секунд
Ціни на газ підвищать, але не відразу, а поступово, НБУ дозволить купувати валюту онлайн, ГПУ знову хоче зняти недоторканість з трьох депутатів "Опозиційного блоку", сирійська ракета збила російський літак – новини, які обговорювали 18 вересня.
20:49
Рада підтримала 17-кратне збільшення штрафу через непристебнутий ремінь безпеки
Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект, згідно з яким збільшуються штрафи у 17 разів для водіїв через порушення правил використання ременів безпеки чи шоломів.
20:27
Німецькі лікарі вважають, що антипутінського активіста Pussy Riot могли отруїти
Керівник берлінської клініки Charite, де рятують учасника антипутінського панк-гурту Pussy Riot і видавця видання "Медиазона" Петра Вeрзілова, вважає, що активіста могли отруїти.
19:52
Верховний суд визнав незаконною люстрацію екс-голови Комісії суддів Самсіна
Касаційний адміністративний суд Верховного Суду визнав незаконною люстрацію та скасував рішення про звільнення колишнього голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігоря Самсіна з посади судді Верховного Суду.
19:24
ЄС готовий виділити ще 54 млн євро на Фонд енергоефективності
Європейський Союз готовий надати Україні другий транш обсягом 54 мільйони євро на підтримку Фонду енергоефективності.
18:57
відеоУ Харкові засудили водія, який п'яним збив на смерть 7-річну дівчинку
Червонозаводський районний суд Харкова визнав винним 42-річного Ігора Черепа у вчиненні смертельної ДТП, у якій загинула дитина. Відео
18:37
7 головних інновацій операційної системи iOS 12 і як їх отримати
Apple випустила 17 вересня нову версію операційної системи iOS. ЕП розповідає, хто зможе її встановити, які інновації вона містить і як оновитися.
18:19
відео, фотоЗайцеву і Дронова залишили за ґратами
Київський районний суд Харкова залишив за ґратами підозрюваних в скоєнні смертельного ДТП на вулиці Сумській - Олену Зайцеву і Геннадія Дронова до 16 листопада.
18:13
Справа про держзраду: Януковича кличуть в суд виступити з останнім словом
Оболонський райсуд Києва викликає екс-президента Віктора Януковича для виступу з останнім словом у справі про державну зраду.
18:10
Від імені НАЗК посадовцям дзвонили невідомі – розпитати про декларації
Національне агентство з питань запобігання корупції заявило, що хтось від імені працівників апарату НАЗК телефонує суб'єктам декларування.
17:54
"Укроборонпром" хоче продати завод, у який вклав мільйони
Концерн "Укроборонпром" планує приватизувати вінницьке державне підприємство "Електричні системи", в яке вклав мільйони гривень.
17:22
Ймовірно отруєний видавець "Медіазони" розслідував вбивство журналістів РФ в Африці
Видавець "Медіазони" і учасник Pussy Riot Петро Верзілов повинен був отримати звіт про розслідування причин загибелі російських журналістів в Центральноафриканській республіці в день його вірогідно отруєння.
17:19
Трансформація "Укрзалізниці" призвела до хаосу - ArcelorMittal
Трансформація ПАТ "Укрзалізниця" призвела до хаосу на ринку залізничних перевезень і ускладнила роботу великого бізнесу в Україні.
17:04
У Криму додатково блокують українські сайти – дослідження
На території анексованого Росією Криму діють відмінні від всеросійських списки блокувань українських сайтів.
16:59
У Києві затримали росіянина, який може бути близький до режиму Кадирова
У ході спецоперації у понеділок столичні поліцейські затримали іноземця, який, за попередньою інформацією, є громадянином Росії, наближеним до оточення голови Чеченської республіки Рамзана Кадирова.
16:59
Дозволивши арешт Тамразова, суд порушив Конституцію – адвокат
Захист екс-першого заступника голови правління "Укргазвидобування" і власника видання "Інсайдер" Олексія Тамразова заявляє, що Апеляційний суд Києва порушив Конституцію, лишивши останнього під вартою.
16:53
фото "Страна" заявляє, що їхнього журналіста вербувала СБУ, а там питають: "Що вони курять?"
Видання "Страна" заявляє, що їхнього журналіста В'ячеслава Селезньова, який працював під псевдонімом Ізим Каумбаєв, вербувала Служба безпеки.
16:52
Рада висунула Сенцова на Нобелівську премію миру
Верховна рада висунула на Нобелівську премію миру ув’язненого в Росії українця Олега Сенцова.
16:30
Путін про збиття російського Іл-20 у Сирії: Нашу відповідь помітять усі
Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ у відповідь на збиття російського літака Іл-20 у Сирії здійснить "кроки, які помітять усі".
16:19
ГПУ отримала доступ до рахунків компаній групи "Приват"
Печерський районний суд Києва надав слідчим Генеральної прокуратури доступ до рахунків ряду компаній у справі Приватбанку.
16:17
У Києві обмежать вхід на станцію метро "Політехнічний інститут"
Комунальне підприємство "Київський метрополітен" планує обмежити з 24 вересня до 5 жовтня вхід на станцію "Політехнічний інститут" через ремонт ескалатора.
16:08
Росіянину, який приїхав воювати за "ДНР", дали 10 років в’язниці
Орджонікідзевський районний суд Маріуполя засудив на 10 років позбавлення волі громадянина Росії, який воював на боці бойовиків "ДНР".
15:53
В окупованому Криму пригрозили "націоналізацією" заводу Фірташа
Псевдоголова Криму Сергій Аксьонов допустив "націоналізацію" заводу "Кримський титан" українського олігарха Дмитра Фірташа.
15:49
Тимошенко проведе черговий масштабний форум у Києві
Лідерка партії "Батківщина" Юлія Тимошенко, яка планує балотуватися у президенти України, планує провести черговий масштабний форум у Києві, де представить “новий економічний курс” країни.
15:23
У лікарні Херсона тіла мертвонароджених дітей утилізували як відходи
У Херсонській обласній клінічній лікарні тіла мертвонароджених дітей роками утилізували як медичні відходи.
15:13
Ізраїль звинуватив у збитті російського Іл-20 режим Асада
Ізраїль поклав повну відповідальність за збиття російського літака Іл-20 в провінції Латакія на уряд Башара Асада, йдеться у заяві Збройних сил Ізраїлю.
14:54
фотоПрокуратура: У Запоріжжі посадовці вузу продавали дипломи іноземцям
Співробітники прокуратури, спільно з управлінням Служби безпеки та Нацполіції в Запорізькій області викрили посадовців одного з державних вузів Запоріжжя, які зараховували до навчального закладу іноземців за підробленими документами.
14:39
Бізнес прогнозує долар по 30
Український бізнес закладає на 2019 рік вартість американського долара на рівні 30 гривень.
14:17
Опоблок про подання ГПУ: Пробують провернути номер на "біс"
"Опозиційний блок" називає повторні подання Генеральної прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів із цієї фракції Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва й Дмитра Колєснікова "переслідуванням опозиції".
14:16
фотоПенсіонери-мільйонери: батьки київського судді утримують 38-річного сина – ЗМІ
У батьків-пенсіонерів заступника голови Київського окружного адміністративного суду Віталія Щавінського знайшли дорогу нерухомість та автомобілі.
14:14
відеоСБУ зняла відео з шаманом, щоб спростувати слова Наливайченка
Служба безпеки України оприлюднила відео з назвою "Шаман", яким спростувала заяву екс-керівника зазначеного відомства Валентина Наливайченка щодо залучення до роботи спецслужби екстрасенсів.
14:13
Рада збільшила кількість членів ЦВК
До 17 осіб збільшено кількість членів Центральної виборчої комісії.
14:09
На Запоріжжі керівники будинку інвалідів зробили з підопічних рабів
Правоохоронці викрили керівників будинку інвалідів на Запоріжжі, які налагодили схему трудової експлуатації підопічних з розумовими вадами.
14:09
НБУ назвав умови для підвищення облікової ставки
Національний банк може схвалити рішення про підвищення облікової ставки у разі загострення ситуації на зовнішніх ринках або появи інших проінфляційних чинників.
14:05
Комітет Ради підтримав номінування Сенцова на премію миру
Комітет із міжнародних справ підтримав проект постанови про номінування Олега Сенцова на Нобелівську премію миру.
14:01
Підозрювану у нападі на журналістку NewsOne під ГПУ відпустили
Поліція відпустила підозрювану в нападі на журналістку телеканалу NewsOne біля Генпрокуратури під особисте зобов'язання, але підозру готуватиме.
13:36
Комітет Ради підтримав ідею Парубія збільшити кількість членів ЦВК
Комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя рекомендував народним депутатам підтримати за основу і в цілому законопроект, яким пропонується збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії з 15 до 17.
13:32
У Росії збираються перевірити Facebook і Twitter
Роскомнадзор у грудні спрямує лист Twitter і Facebook, щоб уточнити, чи виконують компанії закон про зберігання персональних даних на території Росії.
13:30
Апеляційний суд обмежив доступ ГПУ до даних з телефону Седлецької
Апеляційний суд Києва частково задовольнив скаргу журналістки Наталки Седлецької на ухвалу Печерського суду, згідно з якою Генпрокуратурі був наданий дозвіл отримати дані з її телефону за 1,5 роки.
13:25
У Тимошенко пояснили БПП, коли вона голосувала за визнання РФ агресором
Відповідаючи на звинувачення БПП, у партії "Батьківщина" заявили, що її лідер Юлія Тимошенко все ж голосувала за визнання Росії країною-агресором, і зробила це ще у 2015 році.
13:14
Ще 5 учасників захоплення ОДА в Харкові отримали умовні терміни
Київський районний суд Харкова виніс обвинувальний вирок стосовно ще п'ятьох учасників масових заворушень і захоплення будівлі обласної державної адміністрації в квітні 2014 року.
13:08
Російський банк написав листа Порошенкові: просить скасувати арешт акцій
Російський "Внєшекономбанк" закликав Україну вступити в переговори з врегулювання ситуації з арештом акцій української "дочки" — "Промінвестбанку".
12:58
фотоУ пункті "Мар'їнка" додали комфорту – і це лише початок
Подібним чином буде облаштовано всі КПВВ на Донеччині. КПВВ легко розбираються, можуть бути переміщені на нові рубежі та з часом – до державного кордону з РФ. Фото.
12:54
В Туреччині розслідують ввезення вугілля з окупованого Донбасу — ЗМІ
Влада Туреччини першою після України почала розслідування можливого ввезення вугілля антрацитової групи з окупованих районів Донецької та Луганської областей.
12:48
Держзрада Януковича: Оболонський суд замінували, у дебатах перерва
Оболонський райсуд Києва, де проходять дебати у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, замінували, у засіданні оголосили перерву.
12:46
фото У Будинку профспілок відкриють офіси і коворкінг
У Будинку профспілок на Майдані Незалежності здаватимуть в оренду офіси і коворкінги, називатиметься приміщення "Maіdan Plaza".
12:44
Росіяни виявили фрагменти тіл жертв катастрофи Іл-20: 15 загиблих
Російські військові знайшли місце падіння літака Іл-20 в Середземному морі, фрагменти тіл екіпажу підняли на кораблі ВМФ РФ.
12:35
фото, відеоЗМІ: Дружина Березенка відкрила дитсадок у будівлі ДУС у Конча-Заспі
Дружина народного депутата від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Сергія Березенка Уляна відкрила дитячий садочок "Кідсвуд" у режимному будинку відпочинку Держуправління справами.
12:34
НАЗК внесло припис Кернесу і пригрозило штрафом
Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис меру Харкова Геннадію Кернесу, щоб розібрався з корупцією в міській раді.
12:33
Фонд держмайна обрав інвестрадника приватизації чотирьох ТЕЦ
Компанія "Конкорд Консалтинг" в складі консорціуму Baker McKenzie, "Бюро Маркуса", BDO, Ernst&Young і Kreston GCG перемогла в конкурсі з відбору інвестиційного радника для підготовки до приватизації чотирьох ТЕЦ.
12:24
ГПУ викликає на допит Іванющенка, Пшонку з сином і Азарова-молодшого
Генеральна прокуратура викликає на допит 1 жовтня низку екс-чиновників часів президентства Віктора Януковича у справі про економічні злочини "Сім’ї".
12:10
Парубій подав до Ради проект закону щодо збільшення кількості членів ЦВК
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій зареєстрував у парламенті законопроект №9090, згідно з яким пропонує збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії з 15 до 17.
11:52
Україна домовилася з МВФ про підвищення ціни на газ – Коболєв
Уряд України на переговорах з МВФ досяг принципової домовленості про поступове підвищення ціни газу до рівня імпортного паритету до 2020 року.
11:46
МапаДо України йде потепління
Найближчої доби погоду в Україні визначатиме антициклон, температура повітря підвищиться. Мапа
11:44
Денісова каже, що Балуху гірше, він вирішив написати заповіт
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що стан здоров'я українського політв’язня Росії кримського активіста Володимира Балуха погіршився, він вирішив написати заповіт на випадок смерті.
11:27
Міноборони РФ: Іл-20 збила сирійська ракета, літаком прикривалися винищувачі Ізраїлю
Російський військовий літак-розвідник Іл-20 був збитий над Середземним морем зенітним ракетним комплексом С-200, що належить сирійській системі ППО.
11:26
В Україні дозволять покупку валюти онлайн
Національний банк оприлюднив проект структури валютного регулювання, яке набуде чинності 7 лютого 2019 року разом з введенням в дію закону "Про валюту та валютні операції".
11:07
Сутички під ГПУ: поліція встановила 7 учасників, один затриманий
Поліція встановила особи сімох осіб, причетних до заворушень під будівлею Генеральної прокуратури 17 вересня, один затриманий, у нього вилучили зброю.
10:43
Мей надасть лідерам ЄС нову інформацію про справу Скрипаля
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей повідомить іншим лідерам ЄС про останні досягнення слідства у справі отруєння екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля на неформальному самміті у Зальцбурзі у четвер.
10:41
БПП звинуватив "Батьківщину" у брехні щодо позиції Тимошенко відносно РФ
Голова парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов звинуватив фракцію "Батьківщина" у тому, що вона бреше про нібито голосування свого лідера Юлії Тимошенко за визнання Росії агресором.
10:39
"Самопоміч" закликає відправити Луценка у відставку
Партія об’єднання "Самопоміч" пропонує притягнути до відповідальності генерального прокурора Юрія Луценка та ініціювати його відставку.
10:24
Луценко знову просить зняти недоторканність із Вілкула і ще двох
У парламент повторно подані подання на Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва й Дмитра Колєснікова.
10:18
Польщу виключили із європейського судового органу
Європейська мережа рад з питань судової влади (ENCJ) позбавила Національну судову раду Польщі (KR ) права голосу та виключила її з мережі після зустрічі в Бухаресті.
10:06
Майно майора Мельниченка арештували, дозвіл на його затримання діє
Печерський райсуд Києва за клопотанням прокурора ГПУ арештував нерухомість і банківські рахунки екс-майора Управління державної охорони України Миколи Мельниченка.
10:03
Садовий ловитиме виборця на "боротьбу з бідністю"
Головним меседжем лідера "Об'єднання "Самопоміч" Андрія Садового на виборах буде боротьба з бідністю.
09:40
Курс валют: гривня зросла в ціні
Національний банк підвищив офіційний курс гривні до долара на 3 копійки, встановивши його на 17 вересня на рівні 28,12 гривні.
09:28
Садовий озвучить кандидата в президенти до жовтня
Партія "Об'єднання "Самопоміч" назве свого кандидата в президенти упродовж наступних двох тижнів.
09:10
Франція і Британія домовились про завершення "гребінцевої війни"
Французькі та британські рибалки досягли згоди про припинення суперечки щодо вилову риби у протоці Ла-Манш.
08:51
фотоПершим космотуристом стане японський мільярдер
"Першим приватним пасажиром, який полетить навколо Місяця на борту BFR, є новатор у галузі моди та всесвітньо визнаний куратор мистецтва Юсаку Маєзава", – повідомила SpaceX. Фото.
08:30
CNN: Сирія випадково збила російський літак Іл-20 з 14 військовими
Російський літак-розвідник Іл-20 з військовими на борту був випадково збитий ракетою, випущеною сирійськими військами.
07:27
ООС: Бойовики били з мінометів і гранатометів, без втрат
Минулої доби бойовики 21 раз порушили режим тиші, 2 рази застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Від початку поточної доби окупанти тричі відкривали вогонь по позиціях ОС. Втрат серед українських військових немає.
06:52
Фонду гарантування може знадобитися додатково 14 мільярдів
Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в 2019 році може знадобитися додаткове фінансування на суму не менше 14 мільярдів гривень.
06:07
Держдеп США зазнав хакерської атаки - ЗМІ
Державний департамент Сполучених Штатів у вересні був атакований невідомою групою хакерів.
05:03
Євростат показав, який наземний транспорт домінує у країнах ЄС
Автомобіль є домінуючим видом наземного транспорту у всіх державах-членах ЄС.
04:10
Біля узбережжя Сирії зник літак Міноборони РФ
У понеділок, 17 вересня, пізно ввечері над Середземним морем за 35 км від узбережжя Сирії зник літак Іл-20 Міноборони Росії, на борту якого перебували 14 військовослужбовців.
03:17
У Казахстані суд оштрафував українського журналіста, якого звинуватили у незаконній діяльності
У Казахстані адміністративний суд Уральська оштрафував українського журналіста Олександра Гороховського, якого звинуватили у порушенні законодавства про трудову діяльність іноземців у країні, на 42 087 тенге (близько 3 200 гривень).
02:30
Трамп наказав розсекретити частину інформації у "російській справі"
Президент США Дональд Трамп наказав Департаменту юстиції негайно розсекретити інформацію, пов'язану з розслідуванням можливого втручання РФ в американські вибори 2016 року.
01:54
Омелян розповів, як призначив керівника держпідприємства без конкурсу
Міністр інфраструктури Володимир Омелян назвав призначення Дмитра Чалого головою правління Українського дунайського пароплавства "політичним рішенням".
01:22
Підозрюваного у нападі на суддю, який веде справу Майдану, відправили під домашній арешт
У понеділок, 17 вересня, Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 2 місяці Василю Кононенку - підозрюваному у побитті судді Святошинського суду Сергія Дячука.
00:40
Суд заарештував підозрюваного в організації вбивства "Сармата"
У понеділок, 17 вересня, Орджонікідзевський райсуд Запоріжжя обрав міру запобіжного заходу одному з підозрюваних у організації вбивства бердянського активіста і учасника бойових дій на Донбасі Віталія "Сармата" Олешка - тримання під вартою без визначення розміру застави.
00:09
Американський безпілотник провів розвідку на Донбасі - ЗМІ
Стратегічний безпілотник ВПС США провів 10-годинний розвідувальний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі.