Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підсумки щодо нападів на активістів: Князєв сподівається на їх припинення

Вівторок, 6 листопада 2018, 14:54

Голова Національної поліції Сергій Князєв сподівається, що після розкриття нападу на Катерину Гандзюк, який призвів до її смерті, злочини проти активістів припиняться.

Про це він сказав у Верховній Раді, звітуючи про результати у розслідування поліції щодо справи херсонської активістки Гандзюк.

"Сподіваюся, що розкриття злочину відносно Катерини Гандзюк і покарання винних покладе край нападам на активістів. Ми до цього докладемо максимум зусиль", – сказав він.

"Маю надію, що це зупинить шалені спекуляції політиків та окремих громадян навколо цієї трагедії", – додав голова Нацполіції.

Князєв також зазначив, що з приводу нападу на Гандзюк жодної інформації від активістів та ЗМІ поліція не отримала.

Справу Гандзюк уже повністю передали Службі безпеки України: тепер вона веде не лише замовників нападу на херсонську активістку, але й організатора та виконавців.

Поліцейських підозрювали у причетності до нападу на Гандзюк, також правоохоронців звинувачували у бездіяльності і вимагали від них покарати замовників нападу на активістку.

Згідно з довідкою правоохоронців, загалом цього року сталося 3 вбивства активістів і 5 замахів на вбивство – і вони частково або повністю розкриті.

У справі Гандзюк, яка померла внаслідок нападу з сірчаною кислотою та сильних опіків, встановлено 5 виконавців: організатора, нападника та спільників. Але замовника ще визначають.

У справі про вбивство Ірини Ноздровської на Київщині взято під варту Юрія Россошанського, 15 липня справу направили до суду для розгляду по суті.

За вбивство Віталія Олешка (Сармата) у Бердянську затримали п’ятьох зловмисників у тому числі стрільця, встановлено і замовника нападу. Всі підозрювані арештовані.

За замах на Григорія Козьму та Михайла Кузаконя в Одесі затримано і взято під варту замовника нападу, виконавця та його співучасника.

Також в Одесі підстрелили Олега Михайлика – він потребує операції. У цій справі затримано і взято під варту трьох громадян Грузії. Михайлик припускає версію нападу, відмінну від поліції.

На Сергія Стерненка в Одесі було два напади, під час останнього він підрізав одного з нападників. У першому випадку нападника затримали, у другому – йдуть розшукові дії.

Віталію Устименку в Одесі завдали рублено-різані та колоті рани. Двох зловмисників затримано і взято під варту.

Батько координатора  "С14" Сергія Мазура Дмитро постраждав від підкинутої в його квартиру гранати. "Всіх трьох" нападників затримано і взято під варту. (повідомлялося про 4-х)

Поліція не повідомила про прогрес у розслідуваннях ще декількох десятках нападів на активістів.

Читайте також Мовчання влади нас убиває. 55 нерозкритих злочинів проти активістів

Замах на активіста Олега Михайлика. Що сталося в Одесі і кому це вигідно?

Безкарність вбиває. Ким була і за що боролась Катя Гандзюк

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування