Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини п’ятниці і ночі: деталі "нормандського саміту", закон про відмивання коштів

Субота, 7 грудня 2019, 07:00
Головні новини п’ятниці і ночі: деталі нормандського саміту, закон про відмивання коштів

Путін планує окрему зустріч із Зеленським, Рада прийняла закон про протидію відмиванню коштів — новини, які були актуальні 6 грудня.

Про нормандський саміт

Зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" розпочнеться у Парижі 9 грудня о 16 годині за місцевим часом (17:00 за Києвом).

У Кремлі заявили про плани Путіна провести двосторонню зустріч із Зеленським.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що 9 грудня в Парижі в рамках "нормандської зустрічі" зустрінеться у двосторонньому форматі із президентом Росії Володимиром Путіним

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель в рамках саміту "нормандської четвірки" в Парижі планує провести двосторонні зустрічі з президентами України і Росії.

Також напередодні саміту екс-президент Петро Порошенко дав декілька порад президенту Зеленському — спеціально для УП.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков збирав лідерів парламентських фракцій для обговорення майбутнього "нормандського саміту". На зустрічі також був присутній помічник президента Андрій Єрмак, який відповідає за міжнародний напрям в команді Зеленського.

Лідер політичної партії "Голос" Святослав Вакарчук закликав українців підтримати президента Володимира Зеленського перед зустріччю "нормандської четвірки".

Про відмивання коштів

Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроєкт про протидію відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося майже п’ять тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Тіла ще двох загиблих людей дістали з-під завалів одеського коледжу, який згорів 4 грудня.

Парламентська асамблея Ради Європи не зобов’язана відмовляти у визнанні повноважень депутатів з держави-члена РЄ, яка анексувала частину іншої держави — Венеціанська комісія.

До законопроєкту про ринок землі нардепи вже подали більше 4000 правок — Арахамія сумнівається, що Рада прийме закон до кінця року.

Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" не витримує балансу між захистом української мови та гарантуванням прав мов меншин — Венеціанська комісія.

Російська делегація в ОБСЄ вимагає виключити з декларації міністерської зустрічі, яка проходить 5-6 грудня у Братиславі, питання тимчасово окупованого Криму.

Почесний патріарх Філарет відреагував на рішення Синоду Православної церкви надати йому право пожиттєвого проживання у будівлі на Пушкінській та утворити релігійну комісію, яку він очолить.

Президент Володимир Зеленський вважає, що у перемовинах Тристоронньої контактної групи у Мінську мають брати участь переселенці з Донбасу, представляючи таким чином мешканців окупованих територій.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування