Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові провели акцію на підтримку фігурантів справи Шеремета

Неділя, 5 січня 2020, 00:17
Фото: Радіо Свобода

У центрі Львова провели музично-поетичний марафон "Білими нитками" на підтримку підозрюваних у справі вбивства журналіста Павла Шеремета: Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь.

Джерело: "Радіо Свобода"

Деталі: До акції доєднались музиканти, художники, письменники та громадські діячі. Вони висловлювали власну думку та вимагали справедливого правосуддя. 

Один із організаторів марафону Тарас Чолій назвав його "акцією солідарності", за допомогою якої можна підтримати "в’язнів, яких незаконно утримують". 

Поблизу пам’ятнику Тарасові Шевченку була встановлена сцена, де виступали музичні гурти та співаки Іван Леньо і Kozak System, Joryj Kloc, учасники проєкту "Пісні війни".

За словами художника Андрія Єрмоленка, "із героїв хочуть зробити бандитів, а бандити дориваються до влади". 

Марафон тривав близько п’яти годин. 

Знати більше: Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Позиція "Української правди" щодо результатів розслідування МВС справи Павла Шеремета

Передісторія:

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • 12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що підозрюють щонайменше п’ятьох осіб: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко ("Лісу"), музиканта й добровольця Андрія Антоненка ("Riffmaster"), добровольців Владислава та Інну Грищенків ("Бучу" й "Пуму").
  • Суд арештував Кузьменко та Антоненка, а Дугарь відправив під домашній арешт.
  • За версією слідства, Дугарь фотографувала камери напередодні вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто, Антоненко фігурує в розслідуванні як організатор.
  • Кузьменко розкритикувала експертизу, яка нібито доводить її причетність.
  • Аваков заявив, що вбивство Шеремета було добре технічно підготовленим, а підозрювані говорили про покровителя, який їх має "витягнути" і захистити.
  • "Слідство.Інфо" вважає, що результати експертизи, на яку посилається Аваков, неоднозначні, а докази – слабкі та непереконливі. Поліція заперечує.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування