Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 14 серпня: протести у Білорусі, посилення карантину у Києві

П'ятниця, 14 серпня 2020, 21:00
Новини 14 серпня: протести у Білорусі, посилення карантину у Києві

У Білорусі на акції вийшли працівники заводів по всій країні, Київ посилює карантинні обмеження — актуальні новини 14 серпня.

Про Білорусь

У Мінську та інших містах Білорусі тривають ненасильницькі акції протесту – вранці люди виходили на вулиці, щоб сказати своє ні свавіллю міліції, яка застосовувала насильство до затриманих білорусів.

"Я поки живий і не за кордоном, як тут деякі наші шановні "свідомі" розкручують" — Лукашенко прокоментував повідомлення про свій від'їзд з країни.

В Білорусі відпустили затриманих українських волонтерів "Восток SOS" Євгена Васильєва та Костянтина Рєуцького. Вони розповіли, що під час затримання їх били, але "менше, ніж білорусів".

Світлана Тихановська закликала провести в усіх містах Білорусі в ці вихідні мирні мітинги, щоб зупинити насильство. Також вона заявила, що там, де виборчі комісії підрахувала голоси чесно, її підтримка склала від 60% до 70%.

Зі свого боку ЦВК Білорусі оголосив остаточні підсумки виборів: у Лукашенка 80% голосів, у Тихановської — 10%.

Працівники різних промислових підприємств у різних містах Білорусі вийшли на масові акції солідарності — люди вимагають переглянути результати президентських виборів.

Світлана Тихановська у новому зверненні заявила, що ініціює створення координаційної ради для трансферу влади в Білорусі.

МВС Білорусі порушило кримінальну справу проти засновника опозиційних телеграм-каналів NEXTA і NEXTA Live Степана Путила та оголосило його в розшук.

Про столичний карантин

Київ з 17 серпня посилює карантинні обмеження — столиця потрапила до "жовтої" зони через зростання кількості хворих: заповненість залів кінотеатрів може бути не більшою за 50%, а громадський транспорт буде перевозити пасажирів виключно у кількості місць для сидіння.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП.Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Вадима Тітушка, якому інкримінують розбій і незаконне заволодіння транспортним засобом, відправили під домашній арешт.

Уряд змінив правила в’їзду в Україну з-за кордону: тепер іноземна країна буде визначатися як "держава зі значним поширенням Covid-19" за одним критерієм.

Платіжний сервіс Facebook Pay став доступним користувачам з України — він дозволяє робити пожертвування та купувати віртуальну валюту соцмережі.

Зеленський хоче тричі підвищити мінімальну заробітну плату за півтора роки — для цього президент позачергово скликає Раду.

13 серпня в Україні COVID-19 підтвердили 1 732 людям, померли 19 хворих, одужала 581 людина, госпіталізували за останню добу 330 осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування