Головні новини вівторка і ночі: Зеленський в Раді, Порошенко і корупція

Середа, 21 жовтня 2020, 08:00

Зеленський каже, що сам хоче знати, де обіцяні ним посадки, Найбільше українці пов’язують корупцію з Порошенком та його партією, — актуальні новини 20 жовтня.

Про Зеленського в Раді

Президент Володимир Зеленський під час свого послання з трибуни Верховної Ради заявив, що на Донбасі 86-день триває режим припинення вогню - найдовший режим тиші за роки війни. Він також анонсував поїздку 120 нардепів від партії "Слуга народу" на Донбас.

Окрім того, Володимир Зеленський заявляє, що сам хоче знати і на всіх нарадах питає, коли ж почнуться обіцяні ним посадки.

Президент Володимир Зеленський у зверненні до парламенту в вівторок заявив, що за його президентства вдалося зняти втому міжнародної спільноти від України. 

Нардепи різних фракцій розкритикували послання президента Зеленського у парламенті – кажуть, що немає конструктиву, Зеленський відірваний від реальності і займався піаром своєї партії перед місцевими виборами.

Про Порошенка і корупцію

Більшість українців не можуть назвати політика чи партію з бездоганною репутацією, найбільше корупцію пов’язують із 5-м президентом України Петром Порошенком та його політсилою.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Розгортати тимчасові ковідні шпиталі поза медичними закладами в Україні планують при орієнтовній щоденній кількості хворих з COVID-19 на рівні 11-15 тисяч або при різкому стрибку хвороби в певному місті чи регіоні.

За результатами агрегованого рейтингу партій на місцевих виборах умовний 5% бар’єр долають п’ять партій: "Слуга народу" 16,7% тих, хто визначився і має однозначний намір прийти на вибори, "ОПЗЖ" – 13,5%, "Європейська солідарність" – 13,2%, "Батьківщина" – 8,6% та "За майбутнє" – 7,4%.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що якщо в Україні будуть підтверджувати близько 20 тисяч випадків захворювання на коронавірус за добу, то лікарі вирішуватимуть, кого лікувати, а кого - ні.

У Кремлі вважають, що створення Україною двох військово-морських баз для захисту Чорноморського регіону може негативно позначитися на атмосфері стабільності в даному регіоні.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Ігоря Петрашка з посади міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Святошинський райсуд міста Києва оголосив у розшук трьох з п’яти колишніх бійців "Беркуту", яких Україна передала бойовикам під час обміну у грудні 2019 року.

Конституційний Суд України відповів на закиди "слуг" щодо зміни форми розгляду подання щодо конституційності статті про незаконне збагачення та інших законів антикорупційного законодавства. Там заявили, що це їх виключне право визначати, як саме буде розглядатись справа. 

Телеведучому "Россия-1", генеральному директору релігійного телеканалу "Спас" Борису Корчевнікову заборонили в’їзд в Україну на 3 роки через незаконне відвідування окупованого Криму. 

Солом’янський суд столиці затвердив угоди про визнання винуватості двох ексдиректорів і засновників ТОВ "Оптимумспецдеталь" Володимира Волохача і Романа Чуби, чиє підприємство постачало деталі для підприємств "Укроборонпрому".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування