Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини понеділка і ночі: КДБ Білорусі і справа Шеремета, "особливості" локдауну

Вівторок, 5 січня 2021, 07:00

Спецслужби Білорусі готували вбивство Павла Шеремета, а з 8 січня у супермаркетах заборонять продаж низки повсякденних товарів, – актуальні новини 4 січня.

Про КДБ Білорусі і вбивство Шеремета

Ще в 2012 році секретні служби Білорусі за наказом Лукашенка обговорювали можливість підірвати вибухівкою журналіста Павла Шеремета, що було здійснено 4 роки потому.

Нацполіція у грудні 2020 року отримала в розпорядження інформацію щодо можливих замовників вбивства журналіста Павла Шеремета з території однієї з країн Європи і буде проводити там слідчі дії.

У МВС вважають, що записи 2012 року відповідають версії українського слідства і на справі ветеранів АТО й волонтерів не позначаться.

Колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який розповсюдив аудіозапис, де силовики Білорусі обговорюють можливість вбивства журналіста Павла Шеремета, повідомив про готовність свідчити у справі Офісу генерального прокурора України. Він також сказав, що передав відповідні докази українській стороні у грудні 2020 року. 

Про заборону на продаж повсякденних товарів

На період січневого локдауну супермаркетам заборонили продавати побутову хімію, одяг, пресу та інші товари повсякденного вжитку - в Американській торговельній палаті це назвали обмеженням прав споживачів.

Про Толоку Української правди

УП дарує футболку з оновленим Дон Кіхотом кожному підписнику Толоки УП, який підтримає видання від 1000 грн на рік. Акція діє до 7 січня. 

Долучайтеся до Толоки УП і отримуйте ексклюзивні промокоди від бізнес-партнерів Української правди.

 

Про інші важливі новини

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, після новорічних свят в Україні існує ймовірність зростання кількості хворих на коронавірус. 

Народні депутати пропонують узаконити коноплю в медичних цілях, науково-технічної діяльності та промисловості.

У членів Комісії з академічної доброчесності НУ "Чернігівська політехніка", яка заперечила наявність плагіату у роботах ексректора вишу, а тепер міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, також знайшли проблеми з плагіатом.

Вартість криптовалюти Bitcoin, що вже декілька тижнів поспіль била власні історичні рекорди, втратила за добу 11,7% та впала нижче позначки у 29 тисяч доларів.

Велика Британія стане першою країною, яка почне використовувати недорогу і легко транспортабельну вакцину від COVID-19 AstraZeneca і Оксфордського університету.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив про новий локдаун в Англії, доручивши людям залишатися вдома, щоб стримати більш заразний варіант коронавірусу при пандемії COVID-19.

Інформаційний проєкт Єврокомісії EUvsDisinfo оприлюднив дайджест найбільш ганебних провалів кремлівських пропагандистів у 2020 році.

Китайського мільярдера Джека Ма не бачили на публіці два місяці. Раніше на форумі в Шанхаї він розкритикував китайську регуляторну систему.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування