Головні новини четверга і ночі: рейтинги ОПЗЖ, повернення Московського проспекту

П'ятниця, 12 лютого 2021, 07:00

Після санкцій проти каналів Медведчука рейтинг ОПЗЖ почав падати, Проспекту Бандери повернули назву "Московський": рішення скандального ОАСК, — актуальні новини 11 лютого.

Про падіння рейтингів ОПЗЖ

Соціологічне опитування Київського міжнародного інституту соціології показує, що в порівнянні із кінцем січня партія "ОПЗЖ" дещо втратила підтримку, а "Слуга народу" навпаки – набрала.

Соціологи вказують, що у порівнянні з 22 січнем, коли проводилося подібне опитування, найбільше змінилися рейтинги "ОПЗЖ" (-4,3% серед усіх респондентів і -3,9% серед тих, хто визначився) і "Слуги народу" (+2% серед усіх і +4,3% серед тих, хто визначився).

Про повернення Московського проспекту

Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним і скасував рішення Київської міськради про перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери.

Про інші важливі новини

Партія "Слуга народу" висунула українського спортсмена та актора Василя Вірастюка кандидатом у народні депутати в окрузі №87 в Івано-Франківській області.

Європейський парламент проголосував за резолюцію, в якій привітав прогрес України у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС, але висловив занепокоєння з приводу невдач у боротьбі з корупцією та постійним олігархічним впливом.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в 2021 році МВС запускає два масштабні проєкти - систему аеромедичної евакуації та реформування гідрометеорологічної служби ДСНС.

Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко назвав чутками нібито намір президента Володимира Зеленського замінити Дмитра Разумкова на посаді спікера Верховної Ради на першого віцеспікера Руслана Стефанчука.

Купівля телеканалів 112 та NewsOne обійшлася народному депутату Тарасу Козаку у 103 млн грн, які він отримав з офшорів цивільної дружини.

Нардепи від партії "Слуга народу" зареєстрували два законопроєкти, які пропонують скасувати штрафи за порушення закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України скасувала виправдувальний вирок Малиновського райсуду Одеси по так званій "справі Краян", головним фігурантом якої є мер Одеси Геннадій Труханов.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що першою і головною умовою його відходу від влади є мир у країні, а другою - гарантія безпеки його прихильникам.

Співробітники ФСБ, які намагалися вбити російського опозиціонера Олексія Навального, також зробили дві спроби отруєння політика і журналіста Володимира Кара-Мурзи.

Європейський Союз наполягає, що Україна повинна виконати рекомендації Венеційської комісії щодо законів про освіту та державну мову.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що до першої вакцини від коронавірусу не залучатимуть спеціальних відомих людей, аби закликати інших до вакцинації, а щеплять будь-кого з медиків.

Президент України Володимир Зеленський з робочою поїздкою відвідав Донецьку область. Разом із ним вирушили посли G7.

Там Зеленський наголосив, що Україна не дозволить російським найманцям зірвати перемир’я.

Президент  пов’язав збільшення кількості обстрілів останнім часом на Донбасі зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах Тристоронньої контактної групи.

Колишній президент США Дональд Трамп набагато гірше перехворів на коронавірус, ніж про це повідомляв Білий дім.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...