Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Головні новини середи і ночі: свіжі політичні рейтинги, скандали в Харківській міськраді

Четвер, 25 лютого 2021, 06:30

Рейтинг партій: 4 політсили лідирують з відривом, Харківський депутат заявив про держпереворот у 2014 році, — актуальні новини 24 лютого.

Про свіжі політичні рейтинги

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, то до парламенту потрапили б "Слуга народу", "Європейська солідарність", "ОПЗЖ" і "Батьківщина".

А от якби найближчим часом відбулися вибори президента України, то чинного президента Володимира Зеленського підтримали б 23,1% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором.

Про скандали в Харківській міськраді

Депутат Харківської міськради від проросійської партії "ОПЗЖ" Андрій Лесик на засіданні 24 лютого заявив про "збройний держпереворот" у 2014 році, у результаті чого його вигнали з трибуни.

Друга сутичка сталася, коли представники партії Шарія намагалися розгорнути банер із написом "Ні політичним репресіям".

Харківська міськрада втретє підтримала рішення про перейменування проспекту Петра Григоренка та присвоєння йому імені радянського маршала Георгія Жукова.

Про інші важливі новини

Вищий антикорупційний суд обрав експершому заступнику голови правління Приватбанку Володимиру Яценку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Черкаський лікар-реаніматолог Євген Горенко став першим українцем, який отримав щеплення від COVID-19.

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на частину нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок".

Колишній генпрокурор України Руслан Рябошапка запевняє, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета спочатку було достатньо доказів для розслідування щодо Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь, але не виключає, що їх могло бути недостатньо для суду. 

Керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко каже, що головною метою нападу Сергія Стерненка і Руслана Демчука на депутата райради Сергія Щербича був тиск на нього для складення повноважень, що супроводжувався викраденням майна.

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" встановила березневу ціну на газ у розмірі 6,86 гривні за кубічний метр з ПДВ та без вартості розподілу.

З 1 березня громадяни України, які подорожують літаком, зможуть відвідувати Грузію при наявності негативного результату ПЛР-тесту.

Перед усіма дипломатичними установами Росії на території України 23 лютого встановили білборди та лайтбокси з емблемою контррозвідки Служби безпеки України та нагадуванням, що Крим – це Україна.

РНБО повідомляє, що зафіксувала спроби поширення шкідливих документів через систему електронної взаємодії органів виконавчої влади – кібератаку пов’язують з російськими хакерами.

Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі закликав опозицію на його батьківщині не припиняти акції протесту проти нинішньої влади, а "мобілізуватися по всій країні, відкрити фронт і атакувати, атакувати і ще раз атакувати".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування