Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини середи і ночі: Байден назвав Путіна "вбивцею", звіт Ірану про літак МАУ

Четвер, 18 березня 2021, 07:00
Головні новини середи і ночі: Байден назвав Путіна вбивцею, звіт Ірану про літак МАУ

Байден назвав Путіна "вбивцею", Іран оприлюднив остаточний звіт про авіакатастрофу МАУ — актуальні новини 17 березня.

Про заяву Байдена щодо Путіна

Президент США Джо Байден вважає президента Росії Володимира Путіна "вбивцею", який "заплатить" за втручання у вибори США.

Після цієї заяви Байдена рубль обвалився до долара і євро.

Росія викликала свого посла в США – Анатолія Антонова - для консультацій щодо майбутніх американсько-російських відносин

Про звіт Ірану про катастрофу літака МАУ

Іранський орган цивільної авіації оприлюднив остаточний звіт щодо збиття українського літака МАУ рейсу PS752 у січні 2020 року, внаслідок якого загинуло 176 людей.

В остаточному звіті йдеться, що причина збиття – помилка оператора ППО.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає зміст документу "цинічною спробою приховати істинні причини збиття нашого літака", а сам звіт називає "великим розпачем для України та всього цивілізованого світу".

Про інші важливі новини

У Вищій раді правосуддя вирішили притягнути суддю Вищого антикорупційного суду Андрія Біцюка, який веде справи суддів ОАСК, до дисциплінарної відповідальності.

Учнів 4 та 9 класів звільнено від державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році через пандемію.

18 березня у Нацполіції відновлять оформлення, видачу дозволів та перереєстрації дозволених видів зброї.

В Україні 16 регіонів і столиця опинилися в "помаранчевій" зоні за показниками поширення коронавірусу, 4 області - "жовті", стільки ж "червоних".  Посилений карантин вводять у Львові з 19 до 28 березня.

МОЗ збільшило інтервал між щепленнями препаратом CoviShield з 28 днів до 90 днів. 

16 березня одна особа в Україні отримала другу дозу вакцини CoviShield для повноцінного щеплення проти COVID-19, крім того першу дозу отримали ще 9 839 осіб.

Володимир Зеленський призначив заступника керівника департаменту державного протоколу та церемоніалу Офісу президента Ігоря Брусила заступником голови Офісу президента Андрія Єрмака.

Колишній голова Верховної Ради Володимир Литвин програв вибори ректора Київського національного університету ім. Шевченка, посівши четверте місце із результатом близько 4% голосів.

Кабмін підтримав дострокове припинення повноважень голови правління Укрзалізниці Володимира Жмака.

До МЗС Росії викликали тимчасового повіреного в справах України в Росії Василя Покотила, якому висловлений протест в зв'язку з акцією щодо російських дипломатів у Києві.

Верховний суд скасував указ 5-го президента України Петра Порошенка про звільнення з посади судді Печерського районного суду Києва Оксани Царевич, яка відома рішеннями про позбавлення водійських прав "автомайданівців".

ВООЗ рекомендує продовжити щеплення вакциною від коронавірусу AstraZeneca, попри те, що низка країн останніми днями призупинили її використання.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування