Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: Байден про геноцид вірмен, YouTube заблокував канали Медведчука

Неділя, 25 квітня 2021, 08:00
Головні новини суботи і ночі: Байден про геноцид вірмен, YouTube заблокував канали Медведчука

Джо Байден визнав масові вбивства вірмен в Османській імперії 1915 року геноцидом, YouTube заблокував телеканали 112, Newsone і ZIK – актуальні новини 24 квітня.

Про Байдена

Президент США Джо Байден визнав масові вбивства вірмен в Османській імперії 1915 року геноцидом. Байден став першим президентом США за 40 років, що публічно визнав ці масові вбивства геноцидом.

Перед цим міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу попередив, що крок Байдена зіпсує двосторонні відносини, вже натягнуті через рішення Туреччини придбати у Росії систему протиповітряної оборони.

МЗС Туреччини крок США засудило, заявивши, що ані США, ані будь-яка інша країна не мають права повчати Туреччину з цього питання.

Посла США в Анкарі Девіда Саттерфілда викликали в МЗС Туреччини.

Про YouTube

Сервіс YouTube заблокував для переглядів в Україні телеканали кума Путіна Віктора Медведчука 112, Newsone і ZIK. Зокрема, при спробі переглянути контент видає повідомлення, що він не доступний через скаргу на протизаконний контент від уряду.

Проти телеканалів застосовані санкції РНБО.

Міністр культури та інформполітики України Олександр Ткаченко назвав блокування YouTube кроком, що наближає світ до розуміння дій України у сфері боротьби з російською пропагандою.

Про інші важливі новини

Росія призупинила дію права на мирний прохід для іноземних військових кораблів та інших державних суден в трьох районах Чорного моря поблизу окупованого Криму. Обмеження діятиме з 21:00 24 квітня до 21:00 31 жовтня.

Неподалік порту Баніяс (Сирія) атакували іранський танкер – щонайменше троє людей загинули.

Щонайменше 23 людини загинули і 44 отримали поранення в результаті пожежі в лікарні для хворих на коронавірус Ібн аль-Хатиб у Багдаді (Ірак). Там вибухнув кисневий балон.

Кількість зроблених щеплень проти коронавірусу у світі сягнула мільярда - менш як за п'ять місяців після розгортання перших програм масових щеплень.

Український борець греко-римського стилю і нардеп від "Слуги народу" Жан Беленюк добув бронзову медаль чемпіонату Європи зі спортивної боротьби, який проходить у Варшаві.

Президент Володимир Зеленський вніс невідкладний законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу, які передбачають введення кримінальної відповідальності за контрабанду. 

Посольство Російської Федерації у Білорусі написало образливий пост у Twitter, коментуючи рішення Литви, Латвії та Естонії вислати російських дипломатів: посольство ретвітнуло повідомлення, додавши хамський підпис: "Маленьке падіння енергії або енергія маленького члена – вибір за вами".

Кандидат на посаду федерального канцлера Німеччини від партії "Зелених" Анналена Бербок вважає недоцільним говорити зараз про членство України в НАТО через конфлікт з Росією.

У неділю Одеська область вийде з "червоної" зони епідеміологічної небезпеки.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про підтримку президентки Молдови Маї Санду на тлі рішення парламентської більшості скасувати призначення глави Конституційного суду та заяв про "узурпацію влади".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...