Новини 12 травня: Медведчук в ОГП, обстріл Ізраїлю з Сектора Гази

Середа, 12 травня 2021, 21:24

Медведчук явився в Офіс генпрокурора, По Ізраїлю випустили понад тисячу ракет: 5 загиблих, — актуальні новини 12 травня.

Про Медведчука в ОГП

Після обшуків у домі народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука у Києві евакуатор хотів забрати його автомобіль, але невідомі завадили цьому. 

Згодом дружина Медведчука Оксана Марченко повідомила, що вони вже повернулися додому.

Зрештою, кум Путіна Віктор Медведчук прибув до Офісу генерального прокурора. Згодом він вийшов із ОГП, заявивши, що законно підозру йому не вручили. В Офісі генпрокурора заявили про вручення Медведчуку клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Водночас Москва не збирається втручатися в процеси, пов'язані з кримінальним переслідуванням в Україні депутата партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука.

Про обстріл Ізраїлю

Понад тисяча ракет були випущені з Сектора Гази в бік Ізраїлю, з них 200 впали на прибережній території самого сектора.

"Без смутку й жалю неможливо на все це дивитися. Потрібно негайно зупинити ескалацію заради життя людей", - Зеленський відреагував на ракетний обстріл Ізраїлю з боку Сектора Гази.

Про інші важливі новини

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що охочих отримати щеплення від коронавірусу, які записувалися у електронну чергу через застосунок "Дія", почнуть вакциновувати уже на ці вихідні, 15-16 травня.

Якби парламентські вибори відбувалися найближчим часом, то у Верховну Раду пройшли би 4 партії.

Кабмін прийняв постанову про створення Бюро економічної безпеки, яке буде займатись усіма злочинами у сфері економіки.

Кабмін проголосував за проєкт змін до Податкового кодексу, яким зокрема, збільшуються ставки податків та рентних платежів для великого бізнесу – найбільше зміни "вдарять" по імперії олігарха Ріната Ахметова.

НАБУ оголосило в розшук колишню керівницю департаменту фінансового менеджменту "Приватбанку" Олену Бичихіну, яку підозрюють у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн.

Cекретар РНБО Олексій Данілов вважає основною ознакою зарахування до олігархів вплив на владу.

В Івано-Франківську у результаті пострілу з гранатомета вибухнув автомобіль ВМW, поліція відкрила провадження.

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що Україні вдасться відновити спроможності військово-морських сил протягом двох-трьох років.

12 травня у столиці правоохоронці проводили ряд обшуків у структурах, які підпорядковуються КМДА. Йдеться про офіси комунального підприємства Спецжитлофонд та підрядних фірмах.

Також у рамках розслідування фінансових махінацій на 12 млн грн на освітленні у столиці – обшуки відбувались в офісах підрядних підприємств. Того ж дня обшуки провели і в "Київавтодорі". Завітали силовики і до соратника Кличка – Артура Палатного