Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини четверга і ночі: пресконференція Зеленського, призначення нових міністрів

П'ятниця, 21 травня 2021, 08:00
Головні новини четверга і ночі: пресконференція Зеленського, призначення нових міністрів

Справа Шеремета: Зеленський серйозно говоритиме з Аваковим, якщо вину не доведуть, Рада призначила Ляшка новим головою МОЗ, — актуальні новини 20 травня і ночі.

Про пресконференцію Зеленського

Зеленський вважає, що вже закінчується епоха Медведчука, за якого взялись правоохоронці, окрім того він обіцяє закінчити епоху корупції, щодо епохи бідності – то її завершити найскладніше.

Президент спілкується із обвинувачуваними у справі вбивства журналіста Павла Шеремета і в разі доведення їх невинуватості готовий піднімати питання зміни міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 

Президент Володимир Зеленський не знає, хто вбив журналіста Павла Шеремета, він допускає причетність осіб, пов’язаних із контррозвідкою.

Більше заяв президента з сьогоднішньої пресконференції читайте у тексті: "Країна мрій – без війни і олігархів. Головні тези пресконференції Зеленського"

Про нових міністрів

Верховна Рада призначила міністром охорони здоров’я головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка. 

Рада також підтримала призначення голови Укравтодору Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури, а Олексія Любченка – на посаду першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки.

Про інші важливі новини

Поліція затримала двох найвпливовіших в Україні "ворів в законі": "Умку" затримали в аеропорту Дніпра, а особу на прізвисько "Лаша Сван" – у готелі.

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що спілкувався з бізнесменом Денисом Комарницьким і нардепом від "Слуги народу" Миколою Тищенком, яких називають "сморящими" за Києвом від Офісу президента, але запевняє, що ніхто йому не вказує, що робити.

СБУ отримала дозвіл на затримання нардепа Тараса Козака.

Державна прикордонна служба обурена маніпулятивними припущеннями, що викрадений екссуддя Микола Чаус перебуває у військовій частині ДПСУ на Київщині.

Україна обурена закликом фракції Лівої партії в Бундестазі Німеччини укласти новий договір про дружбу з Росією напередодні 80-річчя нападу гітлерівської Німеччини на СРСР, заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

САП звернулась до суду з позовом про стягнення з народного депутата від "ОПЗЖ" Іллі Киви 1,2 мільйона гривень через незаконну передачу в оренду жомової ями. 

Ізраїль і ХАМАС повідомили про укладення перемир'я в секторі Гази о 2 годині ночі в п'ятницю (02:00 за Києвом).

Народний депутат від ОПЗЖ Тарас Козак залишив Україну 24 лютого літаком, яким користується Микола Воробей – білоруський олігарх, проти якого через наближеність до режиму Олександра Лукашенка ЄС запровадив санкції.

Відбулося вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка 2021 року, в церемонії якого взяв участь президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою.

14 республіканців внесли у Сенат США законопроєкт про відновлення санкцій проти усіх учасників будівництва трубопроводу "Північний потік-2".

Президент Сполучених Штатів Джо Байден привітав перемир’я між Ізраїлем і сектором Гази, також пообіцяв надати допомогу Газі та поповнити ракетами ізраїльський "Залізний купол".

Україна займає 8 місце серед країн Європи за кількістю смертей від коронавірусу з початку пандемії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...