Головні новини середи і ночі: саміт Байдена та Путіна, продовжений карантин

Четвер, 17 червня 2021, 08:00
Головні новини середи і ночі: саміт Байдена та Путіна, продовжений карантин

У Женеві відбувся саміт за участі президентів США та Росії Джо Байдена і Володимира Путіна, уряд продовжив адаптивний карантин, але послабив обмеження — актуальні новини 16 червня і ночі.

Про саміт США-Росія

Президент Росії Володимир Путін відмовився від протокольної зустрічі з владою Швейцарії в аеропорту по прильоту в країну на саміт Росія-США.

На пресконференції після зустрічі Путін розповів, що під час переговорів з Байденом обговорювали Україну, в тому числі можливий її вступ до НАТО й Мінські угоди.

Також на зустрічі у Женеві президенти домовилися про взаємне повернення послів до Москви та Вашингтона.

"Я заявив про непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України. Ми домовилися продовжувати дипломатичні зусилля у рамках Мінських домовленостей", - заявив Байден на своїй пресконференції.

Про карантин

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин до 31 серпня, але послабив обмеження, зокрема, щодо контролю самоізоляції, проведення масових заходів та дотримання дистанції.

Також уряд скасував вимогу про наявність негативного тесту на коронавірус або самоізоляції для українців, що повертаються з-за кордону, у зв’язку з переходом всієї країни до "зеленої" зони.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

В Європі за поширенням коронавірусу лідирують Росія, Британія та Іспанія.

У Львові Галицький районний суд обрав запобіжний захід у вигляді утримування під вартою відомого місцевого пам’яткоохоронця і новоспеченого керівника управління охорони об’єктів культурної спадщини Львівської облдержадміністрації Василя Петрика.

Депутати Держдуми прийняли в другому читанні три законопроєкти, які покликані, за задумом їхніх авторів, зробити російський інтернет більш прозорим.

У сьомий день Чемпіонату Європи 2020 було три матчі – переможцями з них вийшли Італія, Вельс та Росія.

16 червня близько 19.30 внаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів поблизу населеного пункту Луганське військовослужбовець ЗСУ отримав осколкове поранення.

Посольство США, представництво ЄС в Україні та посли G7 закликали узгодити з рекомендаціями "Венеційки" до другого читання законопроєкти щодо судової реформи.

10 нардепів "Голосу" оголосили про створення у Раді окремого об’єднання і висловили недовіру керівнику фракції, в якій вони залишаються — у партії називають такі дії незаконними.

Посли країн Євросоюзу затвердили рішення про запровадження санкції проти осіб та організацій, причетних до примусової посадки літака Ryanair у Мінську.

Москва звернула увагу на те, що президент США Джо Байден допустив гіпотетичну можливість вступу України в НАТО.

15 червня в Україні зареєстрували 1 045 нових випадків зараження коронавірусом SARS CoV 2, одужали 4 802 особи, померли 78 хворих, госпіталізували 699 осіб.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News