Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 7 червня: Байден запросив Зеленського в Білий дім, Притула вийшов з партії "Голос"

Понеділок, 7 червня 2021, 21:27
Новини 7 червня: Байден запросив Зеленського в Білий дім, Притула вийшов з партії Голос

Байден телефоном запросив Зеленського в Білий дім, Сергій Притула заявив про вихід з партії "Голос" – актуальні новини 7 червня.

Про запрошення Байдена

Радник з нацбезпеки президента США Джейк Салліван повідомив, що президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден поговорили телефоном, обговорювали, серед іншого, візит до Білого дому цього літа.

Також президент України розповів, що під час зустрічі у липні лідери ймовірно обговорюватимуть шляхи розширення стратегічної співпраці двох країн.

Про Притулу

Екскандидат від "Голосу" на мерських виборах у Києві, один з фронтменів партії і телеведучий Сергій Притула заявив про вихід із партії.

У "Голосі" вважають, що причиною виходу стало бажання Притули отримати керівну посаду. 

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Посли країн Групи семи привітали представлений 3 червня проєкт реформи Служби безпеки України і закликали Верховну раду схвалити його.

По річці Дніпро між містами незабаром курсуватимуть швидкісні теплоходи "Ракета", першим планують запустити маршрут "Київ — Канів" із зупинками в інших містах.

В УЄФА кажуть, що футболка національної збірної України затверджена згідно з правилами щодо екіпіровки. Нагадаємо, що в РФ заявили, що УЄФА має заборонити збірній України виступати в патріотичній формі на чемпіонаті Європи. 

Саміт НАТО у своєму підсумковому рішенні підтвердить політику відкритих дверей для України та Грузії, але наразі немає згоди про план дій щодо членства в Альянсі.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка позбавив самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка звання почесного доктора.

Представник Росії у Криму 7 червня заявив про готовність звертатися до міжнародного суду з прав людини через відсутність води в Північно-Кримському каналі.

За минулу добу в Україні зафіксували 535 нових випадків захворювання на COVID-19, госпіталізували 601 особу, померли 33 хворих, одужали 1 743 особи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...