Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 5 серпня: успіхи в Токіо, поради Зеленського

Четвер, 5 серпня 2021, 21:05
Новини 5 серпня: успіхи в Токіо, поради Зеленського

Каратистка Терлюга здобуває третє олімпійське срібло для України, Зеленський порадив покинути Донбас українцям, які відчувають себе росіянами — актуальні новини 5 серпня.

Про Олімпіаду

Українська каратистка Анжеліка Терлюга виборола срібну медаль Олімпіади в Токіо — це вже 13 нагорода для збірної України.

Раніше українка Людмила Лузан здобула "бронзу" у веслуванні на байдарках і каное.

Боксер Олександр Хижняк, який виступає у вазі до 75 кг, вийшов у фінал Олімпійських Ігор у Токіо, здолавши у півфіналі філіпінця Еуміря Марсьяля.

Про пораду Зеленського

Президент Володимир Зеленський закликав жителів тимчасово окупованого Донбасу, які відчувають себе громадянами Росії, шукати собі житло в РФ, бо ця територія буде деокупована.

"Я вважаю, якщо ти живеш на території тимчасово окупованого Донбасу та, якщо ти вважає, що "Наша справа права - нам в РФ, ми росіяни". Велика помилка залишатися жити на Донбасі. Ця територія ніколи не буде російською.

Заради своїх дітей та онуків вже потрібно їхати шукати собі місце в РФ. Без України на цій території цивілізації не буде", – заявив президент.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

У віці 80 років помер український державний діяч, перший глава СБУ, четвертий прем’єр-міністр України Євген Марчук.

Лукашенко назвав Україну додатковою загрозою, "якої раніше не було", а влада країни нібито проводить "антинародний курс".

Очільник поліції Києва Андрій Крищенко написав заяву про відставку.

У Моршині, де в рамках пілотного проєкту 66% дорослих мешканців вакцинували двома дозами проти COVID-19, не реєстрували нових хворих на коронавірус з 20 червня.

За добу 4 серпня в Україні зафіксували 1 052 нових випадки COVID-19, госпіталізували 532 особи, померли 25 хворих, одужали 542 особи. Також за минулу добу 159 121 людей вакцинували проти COVID-19.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...