Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини п’ятниці та ночі: коронавірус в Україні, президент Болгарії про Крим

Субота, 20 листопада 2021, 07:00
Головні новини п’ятниці та ночі: коронавірус в Україні, президент Болгарії про Крим
ФОТО: Дмитро Ларін, УП

Ляшко заявив, що Україна пройшла пік захворюваності на коронавірус; президент Болгарії назвав Крим російським — актуальні новини 19 листопада і ночі.

Про коронавірус

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що за останні два тижні в Україні поступово зменшується кількість хворих на коронавірус, що свідчить про те, що країна пройшла пік захворюваності. 

За його словами, наразі вакцинованих принаймні однією дозою 40% українців. Міністр додав, що питання бустерної дози вакцини піднімуть, коли хоча б 60% українців щепляться однією дозою вакцини проти коронавірусу. 

Також ще дві області почали втрачати ознаки "червоної" зони. На Львівщині 2 дні поспіль знижується завантаженість ліжок із киснем для covid-хворих, а на Черкащині почала знижуватися кількість госпіталізацій.

Про президента Болгарії

Президент Болгарії Румен Радев, який хоче переобратися на другий термін, вважає Крим російською територією та заявляє про неефективність антиросійських санкцій ЄС. 

У зв’язку з цією заявою до Міністерства закордонних справ України запросили посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева. 

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Поліція Польщі заявила, що мігранти залишили стихійний табір у лісі біля контрольно-пропускного пункту "Кузьниця-Брузгі" на території Білорусі.

Жоден з представників влади, включаючи президента Володимира Зеленського та главу ОП Андрія Єрмака, не відповів на запрошення в студію, щоб обговорити питання "вагнерівців".

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що білоруські силовики могли допомагати біженцям проривати польський кордон.

Австрія першою в Європі зробить щеплення від коронавірусу обов’язковим для всього населення — відповідний наказ уряду країни набирає чинність з 1 лютого.

Член фракції "Голос" Ярослав Юрчишин заявляє, що антикорупційні органи виявили розтрату державних коштів керівництвом партії.

Всього 3 415 вчителів в Україні відсторонені від роботи у зв’язку з відсутністю щеплення проти коронавірусу — про це нам повідомили у Міністерстві освіти та науки.

Агентство ЄС з лікарських засобів (EMA) надало екстрений дозвіл на коронавірусний препарат "Молнупіравір" від американського фармацевтичного гіганта MSD.

За добу 18 листопада в Україні зафіксували 20 050 нових випадків COVID-19 і 725 летальних випадків, госпіталізували 3 637 людей, одужало 22 304 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 294 320 людей.

Ексголова Головного управління розвідки Василь Бурба назвав невелике коло осіб, для кого розвідники звітують про свої справи.

На київському заводі загинули двоє працівників – на них впав кількатонний верстат.

Голова Держкосмосу Володимир Тафтай повідомив, що Канада та Україна розпочинають будівництво космопорту у провінції Нова Шотландія.

За добовою смертністю від коронавірусу в Європі лідирують Росія, Україна, Польща.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування