Економічна правда запрошує на перший за час великої війни Банківський форум

Головні новини неділі і ночі: фото військової техніки в Білорусі, перекидання військ РФ

Понеділок, 7 лютого 2022, 07:00
Головні новини неділі і ночі: фото військової техніки в Білорусі, перекидання військ РФ
ФОТО: MAXAR

Військова техніка в Білорусі підійшла на 50 км до кордону України, а Росія стягнула до кордону України додаткові "сили вторгнення" – актуальні новини 6 лютого.

Про Білорусь

Нові супутникові знімки показали концентрацію військової техніки в трьох місцях у Білорусі в межах 50 кілометрів від кордону з Україною.

Реклама:

Опубліковані знімки показали деталі військових маневрів на кордоні Білорусі з Україною напередодні спільних навчань Росії та Білорусі "Союзна рішучість-2022", що відбудуться 10-20 лютого.

Знімки показують, що оснащені ракетами, реактивними системами залпового вогню та штурмовиками підрозділи було перекинуто до Білорусі у трьох точках неподалік кордону з Україною.

Про Росію

ВІДЕО ДНЯ

Російська влада продовжує перекидання бойових підрозділів до українського кордону, як на своїй території, так і в Білорусі. До потенційної атаки готові вже понад 62 тисячі бійців з тактичних груп російських батальйонів, це більше, ніж два тижні тому, і їх кількість незабаром ще зросте.

За різними оцінками, російська військова присутність уздовж кордонів України налічує від 100 тисяч до 130 тисяч людей.

Про інші важливі новини

Міністр оборони Олексій Резніков запевняє, що ймовірність значної ескалації з боку Росії продовжує оцінюватись як низька.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван вважає, що Китай також зазнає економічних втрат у разі подальшого російського вторгнення в Україну.

В канадській Оттаві, де тривають акції протесту проти COVID-обмежень та обов’язкової вакцинації,  оголосили надзвичайний стан.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ виявила скупчення реактивних систем залпового вогню, танків та іншого озброєння на території ОРДЛО, при цьому РСЗВ й гаубиці розташовані у Луганській області з порушенням ліній відведення.

В Україну прибули перших 60 тисяч курсів препарату "Молнупіравір" для лікування коронавірусу.

Президент Росії Владімір Путін та глава Китаю Сі Цзіньпін не потиснули один одному руки під час зустрічі 4 лютого. Керівник протоколу президента РФ повідомив, що Пекін попросив обійтися без рукостискання, пославшись на епідемію коронавірусу.

Високопосадовець зі шведського Агентства психологічного захисту Магнус Хьорт заявив, що сценарій нападу Росії на Швецію не слід виключати.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування