Ярославський повернувся в Україну

Вівторок, 12 липня 2022, 15:57
Ярославський повернувся в Україну
ОЛЕКСАНДР ЯРОСЛАВСЬКИЙ. ФОТО З FACEBOOK

Бізнесмен Олександр Ярославський перетнув кордон України.

Джерело: співрозмовники "Української правди" в правоохоронних органах, пресслужба Нацполіції

Деталі: За даними джерел УП, Ярославський прибув у пункт пропуску "Малий Березний" на кордоні зі Словаччиною.

Реклама:

У свою чергу в Державній прикордонній службі України УП зазначили, що не можуть надавати інформацію щодо перетину кордону третіми особами. Водночас нагадали, що громадянам України, згідно з Конституцією, не може бути відмовлено у в'їзді в нашу країну.

Оновлено: За даними іншого джерела "Української правди", Ярославський в'їхав в Україну. УП також відомо, що Офіс генпрокурора підготував повістки на виклик бізнесмена як свідка у справі про лютневу ДТП на 18, 19 та 20 липня.

Поліцейські пізніше підтвердили приїзд Ярославського, в НПУ зазначили, що вже провели з ним першочергові слідчі дії на території прикордонного пункту пропуску в Закарпатській області. 

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, фігуранту вручили повістку про виклик до Головного слідчого управління Національної поліції України для проведення подальших слідчих дій та попередили про кримінальну відповідальність за неявку до слідчого. 

Що передувало: В соцмережах 12 липня з'явилася інформація, що прикордонники не пускають Олександра Ярославського в Україну.

Нагадаємо: Ярославського в Україні підозрюють у причетності до резонансного ДТП. Сам він провину відкидає. Бізнесмен був відсутній в Україні з початку лютого.

Передісторія: 

  • Пізно ввечері 9 лютого 2022 року на трасі Чугуїв – Мартове автомобіль збив на смерть чоловіка, на місці ДТП знайшли автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського. Джерела УП у правоохоронних органах повідомили, що жертву переїхали двічі.
  • Ярославський заявив, що спав вдома у момент аварії. У його бізнес-групі DCH заявили, що за кермом авто під час аварії був їхній водій. Однак водй, який узяв провину на себе, насправді був далеко від місця ДТП. Йому інкримінують "приховування злочину", а не провину за ДТП. 
  • За спробу фальсифікації справи голова МВС Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна, Цю частину справи розслідує Держбюро розслідувань.
  • Сам Ярославський 10 лютого вилетів з України – нібито на відпочинок із родиною, запланований до 19 лютого. Бізнесмена чекає поліція. Генпрокурор Ірина Венедіктова запевнила, що слідчі дії будуть у рамках закону, без політичних ігр

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування