15 листопада 2019

Архів

Публікації

Білий дім брехав про Зеленського від початку: що розкрив текст нової розмови із Трампом

З'ясувалося, що офіційні повідомлення Білого дому бувають повною вигадкою. Так, про його розмову із Зеленським прес-служба президента США "офіційно" збрехала...

Угода про асоціацію проти газового шантажу: як Україні реагувати на погрози РФ

Чи здатні Україна та ЄС запобігти шантажу чергового "газостопу" від РФ? Адже в тому, що саме цей сценарій наразі готується у Москві, сумнівів вже майже немає.

Бюджет в фіналі: як "слуги народу" приймали кошторис-2020 і що змінили в ньому

Депутати прийняли бюджет-2020. Навколо чого точилися найбільші суперечки і якими виявились фінальні правки в кошторис?

(Не)залежний від Орбана: що думає про Україну та РФ угорський комісар з питань сусідства

На слуханнях у Європарламенті угорський кандидат на посаду єврокомісара з питань політики сусідства та розширення обіцяв повну підтримку Україні, заперечував залежність від Орбана і уникав прямих згадок про Росію.

Вусопад у листопаді: що ви знаєте про чоловіче здоров'я?

Упродовж листопада чоловіки по світу не голять обличчя. Це щорічна акція Movember, так світ закликають звернути увагу на чоловічі проблеми зі здоров'ям.

Хрускіт хребців і чечітка на педалях. Як українські льотчики стали чемпіонами світу з вищого пілотажу

Чи може проста людина стати майстром пілотажу, що відбувається з організмом у повітрі при перевантаженнях, чому льотчики цивільної авіації вчаться у авіаспортсменів, і навіщо пілоти танцюють перед вильотом. (рос.)
Колонки

Зброя не вбиває – СЕТАМ не продає

Закопати комунізм у землю

Як Зеленському не повторити помилку царя Соломона

Російська енергетична загроза: як має реагувати влада?

Чому варто трансформувати публічні бібліотеки й у що саме

Новини
22:47
Фото"Слуга народу" переміг у конкурсі й очолить Укравтодор
Народного депутата фракції "Слуга народу" Олександра Кубракова оголосили переможцем конкурсу на посаду голови Державного агентства автомобільних доріг України.
22:19
Економічні новини: відокремлення ГТС, Херсонська нафтоперевалка, спирт
Про відокремлення ГТС. Президент Володимир Зеленський підписав закон про анбандлінг "Нафтогазу" – відокремлення транспортування природного газу від його видобування та постачанні.
21:58
300 тисяч в Офісі Зеленського: суд відправив підозрювану у шахрайстві під домашній арешт
Вищий антикорупційний суд обрав для директорки департаменту забезпечення доступу до публічної інформації в Офісі президента Світлани Кондзелі запобіжний захід у вигляді цілодового домашнього арешту.
21:39
Макрон приїде в Україну
Президенти України і Франції під час телефонної розмови у п'ятницю домовились про здійснення візиту французького президента до України.
21:21
ФотоКабмін призначив нову представницю в Раді
Представляти Кабінет міністрів у Верховній Раді буде заступниця голови фракції "Слуга народу" Олена Шуляк.
20:47
Бахматюк заперечив НБУ, що винен державі 30 мільярдів
Інформація про борги ексвласника VAB Банку Олега Бахматюка у розмірі 29,3 мільярда гривень перед державою не відповідає дійсності та є маніпуляцією.
20:33
Зеленський підписав закон про штрафи за дітей не в автокріслі
Президент Володимир Зеленський підписав закон про відповідальність за порушення правил перевезення дітей.
20:00
Новини 15 листопада: виключення "слуг", вибухи у Балаклії, зустріч "нормандської четвірки"
"Слуга народу" виключила Скороход і Полякова із фракції, на арсеналі у Балаклії прогриміли вибухи, стала відома дата зустрічі "нормандської четвірки" — новини, які були актуальні 15 листопада.
19:44
Росія поверне захоплені кораблі до "нормандської зустрічі" – росЗМІ
Росія поверне Україні військові кораблі, захоплені в Керченській протоці в листопаді 2018 року, до зустрічі в "нормандському форматі" 9 грудня.
19:12
Повідомлення Білого дому про розмову Зеленського і Трампа містило неправду
Після оприлюднення стенограми телефонної розмови президентів Володимира Зеленського і Дональда Трампа, яка відбулася 21 квітня, стало очевидно, що квітневе повідомлення Білого дому про цю розмову містило неправду.
18:49
Зеленський підписав закон про відокремлення ГТС
Президент Володимир Зеленський підписав закон про анбандлінг "Нафтогазу" – відокремлення транспортування природного газу від його видобування та постачанні.
18:33
ДБР взялося розслідувати вибухи у Балаклії
Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Полтаві розпочали досудове розслідування обставин, за яких сталися вибухи на території військового складу Міністерства оборони на Харківщині.
17:55
Наймолодшим католицьким єпископом у світі став українець
Настоятеля Гарнізонного храму св. апостолів Петра і Павла о. Степана Суса призначили єпископом курії верховного архиєпископа УГКЦ.
17:34
Фракція Порошенка поскаржилася на держзраду "слуг народу" в СБУ і ДБР
Депутати фракції "Європейська солідарність" звернулися до Служби безпеки та Державного бюро розслідувань з вимогою відкрити кримінальні провадження проти двох депутатів "Слуги народу" Максима Ткаченка та Євгена Шевченка за їхні висловлювання, що нібито загрожують національній безпеці України.
16:54
Суд арештував фігурантку справи хабара в ОП, але зменшив заставу в десяток разів
Вищий антикорупційний суд обрав для ексзаступниці міністра культури Вікторії Лісничої, підозрюваній у шахрайстві, запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з альтернативою застави у розмірі 576 300 гривень.
16:34
Зустріч "нормандської четвірки" відбудеться 9 грудня
Зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" запланована на 9 грудня 2019 року у Парижі.
16:18
фотоВ Україні піймали одного з ключових лідерів "ІДІЛу" – СБУ
Служба безпеки спільно з Міністерством внутрішніх справ Грузії та Центральним розвідувальним управлінням США затримала на Київщині одного з ключових терористів "Ісламської держави" відомого як "Аль Бара Шишані".
16:17
IFC затвердила кредитну угоду з Укргазбанком на 30 мільйонів євро
Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до групи Світового банку, затвердила кредитну угоду українському Укргазбанку, яка дозволить йому отримати частку акцій банку.
16:13
Йованович: я ніколи не давала вказівок Луценку, це - вигадка
Колишній посол США в Україні Марі Йованович заявила, що ніколи не давала вказівок колишньому генпрокурору Юрію Луценко щодо людей, проти яких необхідно проводити розслідування.
16:10
Суд відмовився арештовувати чоловіка нардепки "Слуги народу": вдягнуть браслет
Шевченківський районний суд Києва застосував домашній арешт у нічний час як запобіжний захід до чоловіка народної депутатки від "Слуги народу" Анни Скороход Олексія Алякіна, який перебуває в міжнародному розшуку.
16:02
АРМА розірвала договір із компанією, що управляла Херсонською нафтоперевалкою
Національне агентство з розшуку та менеджменту активів розірвало договір з компанією "Вествайд Трейд" про управління майном Херсонського нафтоперевалочного комплексу.
15:57
Трамп у першій розмові з Зеленським розхвалював українок на "Міс Всесвіт"
Президент США Дональд Трамп у першій телефонній розмові з Володимиром Зеленським заявив, що Україна завжди була добре представлена на конкурсі краси "Міс Всесвіт".
15:54
Підозрюваного у справі тортур у "Світанку" відправили під домашній арешт
Малиновський районний суд Одеси відправив під цілодобовий домашній арешт співробітника охоронної фірми "Центр", якого підозрюють у катуванні вихованців "Центру соціально-психологічної реабілітації дітей", відомого як "Світанок".
15:49
Білий дім опублікував стенограму першої розмови Трампа і Зеленського
Білий дім опублікував стенограму першого телефонного дзвінка між президентом  США Дональдом Трампом та президентом України Володимиром Зеленським.
15:25
ТСК перевірить, чи займався Павелко корупцією в асоціації футболу
Рада ухвалила постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування можливого порушення законодавства президентом УАФ Андрієм Павелком при будівництві футбольних полів у 2017-2018 роках.
15:15
оновленоПри вибухах на базі Балаклії загинули 2 сапери, поранено 4 військових – Генштаб
В результаті вибухів при утилізації боєприпасів на території центральної артилерійської бази біля Балаклії Харківської області загинули двоє саперів, та отримали поранення четверо військових.
15:14
Справа SkyUp: суддю Баришівського суду відсторонили від роботи
Суддю Баришівського райсуду Київської області Олену Литвиненко, яка вела справу авіакомпанії SkyUp, тимчасово відсторонили від роботи.
15:02
Вибухи у Балаклії: у Міноборони запевняють, що ситуація безпечна
У Міністерстві оборони запевняють, що ситуація на території центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами біля Балаклії Харківської області контрольована та безпечна.
14:51
"Держава в смартфоні": водійські права можна буде отримати поштою
Віцепрем'єр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував можливість відновлення водійських прав через мобільний додаток.
14:44
Бахматюк винен державі майже 30 мільярдів – Нацбанк
Колишній власник двох банків "Фінансова ініціатива" та "ВіЕйБі Банк" Олег Бахматюк винен державі 29,3 мільярди гривень.
14:43
Ляшку підготували підозру у насильстві: світить від 4 до 7
Лідеру "Радикальної партії" Олегу Ляшку підготували підозру у погрозі чи насильстві щодо державного діяча за фактом його бійки з нинішнім депутатом від "Слуги народу" Андрієм Герусом в аеропорту "Бориспіль".
14:22
фото, відеоНа арсеналі у Балаклії прогриміли вибухи
Неподалік від міста Балаклія Харківської області відбуваються поодинокі вибухи на складах зберігання боєприпасів.
14:21
Рада розблокувала підписання закону про відокремлення ГТС
Верховна Рада усунула неузгодженості з європейськими нормами та розблокувала підписання закону про відокремлення ГТС України від "Нафтогазу".
14:07
В "Слузі народу" розроблять кодекс: як карати за проступки
Народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук каже, що у фракції з'явиться етичний кодекс, який буде регламентувати поведінку нардепів.
14:01
фото, відео У Раді спіймали ще двох кнопкодавів
Рух "Чесно" спіймав двох нардепів з фракції "Опозиційна платформа – За життя" – Миколу Скорика та Олександра Пономарьова – на кнопкодавстві.
14:00
"Нафтогазу" не сподобалася запропонована Путіним знижка на газ
Ціна на газ з Росії для України повинна бути на 20-25% нижче, ніж ціна газу з Європи, оскільки "Газпром" при прямих поставках не платить за його транспортування до Європи.
13:50
фотоПоліція інсценувала замовне вбивство адвоката і затримала його організатора
Правоохоронці інсценували вбивство керівника адвокатського бюро і затримали організатора злочину під час передачі грошей "виконавцю".
13:37
Коломойський не має повноважень говорити від імені президента – офіс Зеленського
В Офісі президента Володимира Зеленського заявили, що олігарх Ігор Коломойський не є представником влади та команди президента і не має повноважень говорити від імені України.
13:30
Посаді Богдана хочуть надати статус "корупційно ризикованої"
Національне агентство з питань запобігання корупції пропонує внести посаду керівника Офісу президента до переліку посад з високим та підвищеним рівнем корупційних ризиків.
13:20
фото, відеоВипробували безпілотник нового покоління Akıncı з українськими двигунами
Ударний безпілотний літальний апарат українсько-турецького виробництва Akıncı пройшов перші наземні випробування.
13:18
Рада зробила крок до скасування державної монополії на виробництво спирту
Верховна Рада прийняла в першому читанні президентський законопроект №2300 про скасування з 1 січня 2020 року державної монополії на виробництво спирту.
13:18
Гончарук про питання ГТС: У мене є підозра, що тут працює ФСБ
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук закликав народних депутатів підтримати законодавчі зміни щодо анбанлдінгу "Нафтогазу України".
13:15
В'ятрович заявив, що Рада гальмує його оголошення депутатом
Обраний за списком "Європейської солідарності" колишній голова УІНП Володимир В'ятрович здивований, що керівництво ВР досі не дало йому можливість скласти присягу нардепа.
13:06
фото Криклій похвалився, що виконав завдання Зеленського
Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що виконав завдання президента – 15 листопада роботи з облаштування КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" на адмінкордоні з окупованим Кримом завершили.
13:05
Енергоспівтовариство виступило проти "правок Тимошенко"
Енергетичне співтовариство попереджає, що зміна деяких положень Закону про анбандлінг "Нафтогазу" призведе до невідповідності Директиві ЄС та Закону про ринок газу.
12:48
Прихована квартира в Лондоні: НАБУ розслідує нову справу щодо Труханова — ЗМІ
У березні 2019 року детективи НАБУ почали розслідувати нове провадження щодо статків міського голови Одеси Геннадія Труханова.
12:41
Скороход заявила, що "слуги" отримують "зарплати" в конвертах
У відповідь на звинувачення глави фракції Давида Арахамії виключена з фракції "Слуга народу" нардеп Ганна Скороход заявила, що депутати нібито отримують по $ 5 тисяч у конвертах.
12:29
Верещук більше не хоче представляти Кабмін у Раді
Нардеп із фракції "Слуга народу" Ірина Верещук: "Я написала заяву на складення повноважень представника Кабміну в парламенті. Це моя ініціатива, я вважаю, що ми маємо різне бачення в підходах щодо комунікації між Кабміном і парламентом".
12:22
Судді ВС поскаржилися на судову реформу Зеленського в КС
Верховний суд наголошує на неконституційності повторної перевірки на компетентність, доброчесність та професійну етику суддів ВС через скорочення суду і звернувся до Конституційного суду.
12:02
Порошенко не прийшов на допит у Військову прокуратуру
Експрезидент Петро Порошенко не прийшов на допит у Головну військову прокуратуру у "справі Іловайська".
11:58
Російські шпигуни могли перехопити розмову Трампа про Україну – CNN
Існує велика ймовірність того, що розмову по мобільному телефону влітку між послом США в ЄС Гордоном Сондлендом, який перебував в Україні, та президентом Дональдом Трампом прослуховували служби розвідки багатьох зарубіжних країн, зокрема Росії.
11:56
Подальшого розведення не буде до "нормандської" зустрічі – глава комітету з нацбезпеки
Голова комітету нацбезпеки нардеп від "Слуги народу" Олександр Завітневич заявив, що нових етапів розведення на Донбасі не планують до зустрічі в Нормандському форматі. 
11:41
фотоПрикордонники затримали незвичайного порушника у рясі з бази Інтерполу
На Одещині в пункті пропуску "Нові Трояни" прикордонники виявили незвичайного порушника, якого розшукують правоохоронці Сербії.
11:38
Райффайзен банк Аваль внесе заставу за Писарука
Райффайзен банк Аваль внесе заставу за главу правління Олександра Писарука у зв'язку з обранням судом такого запобіжного заходу.
11:33
Ще одного фігуранта "справи бронежилетів" взяли під варту з правом застави
Суд взяв під варту останнього фігуранта "справи бронежилетів" Михайла Каморянського з правом звільнення під заставу.
11:27
"Приватбанк проти Коломойського": за справу в США взявся адвокат Трампа
Нью-йоркський адвокат Марк Касовіц, який багато років працював на Дональда Трампа, підписав угоду про захист американських ділових партнерів Ігоря Коломойського.
11:23
Співзасновник Вікіпедії запустив соцмережу без реклами
Співзасновник Вікіпедії Джиммі Вейлз запустив соціальну мережу WT: Social, яка буде працювати на пожертвування і без реклами.
10:57
фотоЗавербований Путінцевим: агенту ФСБ з Полтавщини дали 12 років в’язниці
Служба безпеки України заявляє, що агента ФСБ Росії, якого викрили влітку на Полтавщині, засудили до 12 років позбавлення волі.
10:53
На Львівській залізниці майнили криптовалюту за рахунок УЗ
Департамент безпеки "Укрзалізниці" разом з правоохоронцями виявив на Львівській залізниці майнінгову ферму криптовалюти, яка працювала на електроенергії компанії.
10:51
ГПУ проти Порошенка: адвокат звинуватив Рябошапку у посяганні на честь президента
Адвокат Ігор Головань, який надає послуги п’ятому президенту Петру Порошенку, закликав генерального прокурора Руслана Рябошапку поважати конституцію.
10:50
Дофінансовувати медичні заклади повинна місцева влада – очільниця МОЗ
Місцева влада власник закладів охорони здоров'я і має дофінансовувати медичні заклади.
10:38
В Україні може з'явитися омбудсмен з протидії дезінформації
Міністерство культури, молоді та спорту розглядає можливість запровадження посади омбудсмена з питань інформації, який протидіятиме дезінформації.
10:13
ПАРЄ в січні спробує змінити механізм запровадження санкцій - ЗМІ
Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з політичних питань і демократії підготує резолюцію, яка може змінити принцип голосування за санкції проти країн-членів Ради Європи, які порушують їхні статутні зобов'язання.
10:00
Президент Литви помилував двох російських шпигунів
Президент Литви Гітанас Науседа помилував двох росіян, засуджених Вільнюсом за шпигунство
09:41
Геращенко просить покарати "слуг народу" зарплатою за запізнення
Народний депутат "Європейської солідарності" Ірина Геращенко: Всі "старі", як вони на називають, депутати прийшли вчасно. Рівно о 10-й тут були діти, уряд, "Європейська солідарність", "Голос", "Батьківщина", позафракційні, "За майбутнє" і "Опозиційна платформа – За життя". 25 хвилин ми всі чекали "слуг", щоб розпочалася робота парламенту. Ми просимо сьогодні вирахувати гроші з зарплати всіх слух і перерахувати її на ЮНІСЕФ, на дитячі потреби".
09:39
фото Кредит банку Бахматюка: суд не арештував Писарука
Вищий антикорупційний суд визначив для експершого заступника Нацбанку Олександра Писарука, підозрюваного у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України ПАТ "ВіЕйБі Банк", запобіжний захід у вигляді застави у 5 мільйонів гривень.
09:30
Експосол США у п’ятницю виступить на відкритих слуханнях у справі імпічменту Трампа
Колишній посол США в Україні Марі Йованович у п’ятницю дасть свідчення під час публічних слухань у справі імпічменту президента Дональда Трампа.
09:27
фото"Слуга народу" виключила Скороход і Полякова із фракції
15 листопада фракція "Слуга народу" вирішила виключили народних депутатів Анну Скороход і Антона Полякова.
09:24
Держгеокадастр влаштував монополію одного літака на аерофотозйомку
ДП "Українське державне аерогеодезичне підприємство" Держгеокадастру 12 листопада уклало угоду з компанією "Аерогеодезичні технології" про оренду літака на 17,92 мільйона гривень.
09:15
Гончарук анонсував зміну керівництва Укрзалізниці: Корупція дика
Кабінет міністрів найближчим часом ухвалить рішення про зміну керівництва "Укрзалізниці", оскільки менеджмент зловживає своїм положенням.
09:13
Холдинг Косюка створює групу компаній для діджиталізації бізнесу
Агроіндустріальний холдинг МХП створює групу компаній для трансформації та діджиталізації бізнесу.
08:58
Путін спокушає Україну знижкою на транзит газу і лякає його припиненням
За словами президента РФ, ситуацію може загострити позов "Нафтогазу", поданий проти "Газпрому" в листопаді.
08:32
Володарці звання "Міс Україна Всесвіт"-2019 відмовили в американській візі
Переможниця конкурсу "Міс Україна Всесвіт"-2019 Анастасія Суббота, яка має представити країну на "Міс Всесвіт" 8-го грудня в Атланті, 14 листопада отримала відмову в американській візі.
08:27
Трамп каже, що йому не потрібна допомога України, щоб перемогти Байдена
Президент США Дональд Трамп заявив, що не потребує допомоги України для перемоги на президентських виборах у 2020 році.
08:15
Офіційний курс: гривня знову посилює позиції
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні на 8 копійок, встановивши його на 15 листопада на рівні 24,24 гривні за долар.
08:05
Біля Петрівського знайшли вже 19 вибухонебезпечних предметів – ДСНС
На лінії розмежування біля населеного пункту Богданівка та Петрівське Донецької області з початку робіт обстежено 2,27 га, виявлено та знешкоджено 19 одиниць вибухонебезпечних предметів.
07:55
фотоСильний снігопад спричинив хаос у південно-східній Франції
Сильні снігопади тривали всю ніч на південному сході Франції. У комуні Рош 63-річний водій загинув, коли намагався прибрати повалене дерево з крижаної дороги, а інше дерево впало на нього. Ще одна людина, яка допомагала йому, отримала травми.
07:40
фотоРябошапка каже, що отримував повідомлення від пранкера, який тероризує нардепів
Генеральний прокурор Руслан Рябошапка розповів, що пранкер "Джокер", який відомий листуванням із нардепами від імені генпрокурора, надіслав йому повідомлення з вибаченнями щодо використання його імені. Фото.
07:28
Грузія: протестувальники провели ніч в наметах під парламентом
Учасники акції протесту та деякі опозиціонери провели ніч в наметах на проспекті Руставелі в Тбілісі.
07:00
Головні новини четверга і ночі: бюджет-2020, затримання чоловіка "служниці народу"
Рада ухвалила держбюджет-2020, затримали чоловіка депутатки від "Слуги народу", Путін не захотів зустрічатись із Зеленським в Казахстані — новини, які були актуальні 14 листопада.
06:16
Один військовий загинув внаслідок обстрілу бойовиків – ООС
14 листопада російські найманці 15 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого один український військовий отримав смертельне поранення.
05:49
Чотирьох поліцейських із Дніпра судитимуть за катування
До суду скеровано справу щодо чотирьох поліцейських одного із міськвідділів поліції Дніпра обвинувачених у катуванні людини.
05:11
ФотоСенцов отримав премію імені Магнітського
Звільненому українському політв'язню та режисеру Олегу Сенцову вручили міжнародну премію імені Сергія Магнітського. 
04:15
Рябошапка планує розпрощатись з прокурором Куликом
Керівник Генеральної прокуратури Руслан Рябошапка повідомив, що з 1 січня "відомий на весь світ" прокурор Костянтин Кулик не працюватиме у ГПУ оскільки не пройшов переатестацію.
03:20
Антикорсуд лишив Гримчака під вартою
Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) Юрію Гримчаку.
02:47
США в ОБСЄ: "Органи ДНР та ЛНР" мають бути розпущені
Політичний радник Місії США при ОБСЄ Грегорі Макріс заявив, що незаконні органи так званих "народних республік" мають бути розпущені до проведення виборів на території ОРДЛО.
02:21
Оновлено з 1:25, Запис розмови"Рінат" просив дозволу поїхати в окупований Донецьк у помічника Путіна – JIT
Помічник президента РФ Владислав Сурков мав зустріч із певним "Рінатом" влітку 2014 року. Останній просив у нього дозволу відвідати окупований Донецьк.
01:58
Через стрілянину в школі Каліфорнії загинули двоє дітей
Внаслідок стрілянини у середній школі у містечку Санта-Кларіта, штат Каліфорнія, загинуло двоє дітей та четверо отримали поранення.
01:28
У ГПУ є декілька проваджень за участю Порошенка – генпрокурор
Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що його відомство розслідує декілька проваджень, де фігурує п’ятий президент Петро Порошенко.
01:02
Разумков розповів, коли може відбутись земельний референдум
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що референдум щодо ринку землі може відбутись раніше 2024 року. 
23:35
Рябошапка сподівається на розкриття справи Шеремета, але не Гонгадзе
Генеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає, що знайти замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе малоймовірно. Щодо справи вбивства Павла Шеремета, то генпрокурор сподівається на розкриття злочину.