Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Суд розгляне продовження арешту Савченко 12 липня

Середа, 11 липня 2018, 20:40

Шевченківський районний суд Києва 12 липня проведе засідання щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народного депутата Надії Савченко, термін якого закінчується 13 липня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У вівторок, 10 липня, суд відклав розгляд цього питання через неявку адвокатів.

Суд зазначив, що в разі повторної неявки захисників може бути розглянуто питання про призначення Савченко безкоштовних державних адвокатів.

За словами адвоката Олександра Шадріна, суд не враховує графік адвокатів.

"Він повідомив, що у вівторок був присутній в Апеляційному суді Києва на час розгляду скарги, поданої на негативне рішення Печерського районного суду Києва за позовом про порушення принципу невинуватості стосовно Савченко. Крім того, Шадрін зазначив, що в нього та інших захисників підозрюваної є й інші важливі судові процеси", - пише агентство.

10 липня клопотання прокуратури про продовження арешту нардепа Надії Савченко направили на повторне визначення слідчого судді.

Під час засідання її захист також оголошував відводи судді та прокурору, які не були задоволені.

Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Ради після того, як парламент зняв із неї недоторканність.  

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Сама народний депутат відкидає звинувачення і стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід Савченко у вигляді тримання під вартою до 20 травня без можливості внести заставу.

Захисники Савченко подали апеляцію на це рішення. Але апеляційний суд залишив Савченко під вартою.

Слідство призначило 13 експертиз зброї, боєприпасів, вибухових речовин, відео- та аудіоматеріалів, виступів і публічних закликів, зокрема й комісійну судово-психологічну експертизу щодо Савченко.

Надія Савченко пройшла тестування на поліграфі.

11 травня від Савченко пішли її обидва адвокати – Олег Соловей та Дмитро Бугай.

На суді 14 травня Савченко заявила, що відмовилась від 4 адвокатів: Солов’я, Бугая, Грищенюка та Шадріна і попросила державного адвоката. Їй надали адвоката Юлію Ткач.

Їй загрожує покарання аж до довічного ув’язнення.

Читайте також: Ігри в тероризм. Що інкримінують Савченко

"Рада – сатанинський вертеп. Депутати – родина виродків". Найяскравіші цитати Савченко

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...