Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балуху стало краще - адвокат

Вівторок, 3 липня 2018, 00:08

Стан українського політв'язня Володимира Балуха, якому в анексованому РФ Криму хочуть збільшити термін ув'язнення ще на 4 роки, покращився.

Про це у коментарі телеканалу "112 Україна" повідомила адвокат Балуха Ольга Дінзе.

"На сьогоднішній день йому набагато краще завдяки особам, які утримуються з ним в одній камері. Там сидить чоловік-остеопат, який вправив Балуху хребці, навчає його правильно робити вправи. У Балуха з'явилася рухова активність, він став почуватися краще, незважаючи на продовження голодування", - розповіла вона.

За її словами, Балух не хоче, щоб зараз його відвідував лікар слідчого ізолятора.

"Він вимагає лікарів організації Червоний Хрест", - зазначила Дінзе.

"Балуху ніякі суміші не дають. Він три тижні тому перейшов на полегшений режим голодування: він вживає чорні сухарі і п'є кисіль", - також повідомила адвокат.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року.

Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

16 січня 2018 р. Балуха засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Іншу справу проти українця порушено через заяву Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив.

19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

15 червня підконтрольний Кремлю Роздольненський суд продовжив запобіжний захід Балуху у вигляді утримання під вартою до 14 серпня.

22 червня омбудсмен Людмила Денісова заявила про вимогу терміново надати їй дозвіл відвідати Балуха в окупованому Криму, а згодом повідомила, що Балуха перевели до Роздольнінського ізолятора тимчасового тримання, де він зазнає знущань і принижень за національними ознаками з боку керівника ІТС.

Підконтрольний Кремлю суд в Криму розглядає справу про нібито побиття українським активістом Володимиром Балухом начальника ізолятора тимчасового тримання Валерія Ткаченко.

Прокурор звинувачення просить для Балуха 4 роки колонії загального режиму з урахуванням першої кримінальної справи.

25 червня Дінзе повідомила, що Балуху стало зле. "У нього дуже сильні болі в області грудей і підлопаткового м'яза. Швидше за все, сталося защемлення нерва", – розповіла тоді адвокат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: