Головні новини середи і ночі: локдаун у січні, нові призначення на посади

Четвер, 10 грудня 2020, 07:00

Уряд запровадить посилений карантин з 8 по 24 січня, Кернес знову став мером, не приїжджаючи до Харкова, — актуальні новини 9 грудня.

Про посилений карантин у січні

Уряд запровадить посилений карантин з 8 по 24 січня 2021 року.

Кабінет міністрів продовжив загальний карантин в Україні до 28 лютого 2021 року, з 8 до 25 січня діятиме жорсткий локдаун, щоб стримати розповсюдження коронавірусу і сезонних грипу та ГРВІ.

При цьому міністр охорони здоров’я Максим Степанов пропонує продовжити роботу ресторанів у новорічну ніч до 01.00 години 1 січня 2021 року.

Про нові призначення 

Геннадій Кернес 9 грудня знову отримав повноваження харківського міського голови, не будучи присутнім на першій сесії Харківської міської ради нового скликання.

Кабінет міністрів підтримав кандидатуру Валентина Резніченка на посаду голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Крім того, Кабмін погодив кандидатуру Вадима Мельника на посаду голови Державної фіскальної служби України.

Про Толоку Української правди

УП дарує футболку з оновленим Дон Кіхотом кожному підписнику Толоки УП, який підтримає видання від 1000 грн на рік. Акція діє до 7 січня. 

Долучайтеся до Толоки УП і отримуйте ексклюзивні промокоди від бізнес-партнерів Української правди. 

 

Про інші важливі новини

Єврокомісія перерахувала Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги - перший транш кредиту у розмірі 1,2 млрд євро.

Президент Володимир Зеленський у річницю зустрічі "нормандської четвірки" розмістив у Twitter фото з написом, що Україна зможе відновити мир на своїй території.

Британський регулятор попередив, що людям, у яких раніше виникали серйозні алергічні реакції, не слід робити щеплення від COVID-19.

На засіданні Кабінету міністрів було схвалено розпорядження "Про проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення".

Українська асоціація футболу подала заяву в спортивний арбітражний суд в Лозанні на оскарження рішення Апеляційного комітету УЄФА про зарахування збірній Україні технічної поразки в матчі Ліги націй зі Швейцарією.

Детективи НАБУ у середу затримали на хабарі у 52 тисячі доларів начальника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру, хабар мали передати голові відомства Роману Лещенку.

Pornhub, один із найбільш відвідуваних у світі сайтів для дорослих, змінює правила щодо завантаження відео користувачами після звинувачень у розміщенні незаконних відео.

Під час розгляду клопотання про арешт колишнього президента-втікача Віктора Януковича обвинуваченому вкотре призначили державного адвоката, тому що його захисники не з’явились на засідання після перерви, про яку ж самі і попросили.

В Білорусі запровадили тимчасову заборону на виїзд із країни через наземні контрольно-пропускні пункти. Офіційна причина – не допустити поширення коронавірусу.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин вихідного дня – це українська розробка, якою починають користуватись європейські країни.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування