Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини середи і ночі: штурм Капітолію, евакуація Конгресу

Четвер, 7 січня 2021, 07:00

Прихильники Трампа спробували захопити Капітолій, де ввечері мали затвердити результати виборів, в цей час обидві палати американського парламенту були терміново евакуйовані — актуальні новини 6 січня.

Про затвердження виборів в США

  • У середу учасники мітингу на підтримку Дональда Трампа прорвали кордон поліції і увірвалися у будівлю Капітолію у Вашингтоні, де Конгрес як раз збирався оголосити результати виборів президента, перемогу на яких отримав Джо Байден.
  • Через цей штурм Байдена так і не оголосили президентом. Засідання було зірване.
  • Обраний президент США Джо Байден звернувся до президента, що програв вибори, Дональда Трампа із закликом виступити на телебаченні і закликати своїх прихильників припинити штурм Капітолія.
  • Іще діючий президент США Дональд Трамп закликав усіх, хто перебуває у будівлі Конгресу, куди увірвалися його прихильники, поводитися мирно. Також він записав звернення, в якому закликав своїх прихильників розійтися по домівках.
  • Білий дім заявив, що війська Національної гвардії разом з іншими федеральними службами охорони прямують до Капітолію, щоб допомогти припинити непорядки.
  • Чинного віцепрезидента США Майкла Пенса, який приїхав до Капітолія для визнання перемоги Байдена на виборах, евакуювали з будівлі після початку її штурму.
  • Американський канал CNN повідомив про постраждалих під час перестрілки у Конгресі. Зокрема, у груди поранили жінку, яка перебуває у важкому стані.

Про локдаун

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов сподівається, що січневий жорсткий карантин допоможе уникнути "локдауну" до весни й навесні.

Про вакцини

Степанов звинуватив очільника "Медзакупівель" Арсена Жумаділова у підриві репутації України в процесі перемовин щодо поставок вакцини.

Очільник МОЗ запевнив, що найближчим часом будуть прийняті рішення про замовлення вакцини проти COVID-19 безпосередньо у виробників.

Вакцина від коронавірусу іноземного виробництва буде закуповуватися Україною через українську компанію-посередника "Лекхім" — її пов‘язують із ексочільницею МОЗу в уряді Азарова Раїсою Богатирьовою.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про Толоку Української правди

УП дарує футболку з оновленим Дон Кіхотом кожному підписнику Толоки УП, який підтримає видання від 1000 грн на рік. Акція діє до 7 січня. 

Долучайтеся до Толоки УП і отримуйте ексклюзивні промокоди від бізнес-партнерів Української правди.

Про інші важливі новини

16-річний син політика і бізнесмена Геннадія Корбана Лев та його подруга загинули в аварії у Дніпропетровській області, катаючись на квадроциклі.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення перевірити інформацію про можливу підпільну вакцинацію від коронавірусу депутатів і топ-чиновників.

У Тернополі вирішили не вводити посилений карантин через коронавірус, який запроваджується по всій країні з 8 січня.

За добу 5 січня в Україні підтвердили 6 911 нових випадків коронавірусної хвороби, одужали 14 490 осіб, померли 228 пацієнтів.

Про що усі говорили 6 січня? П’ять головних новин середи:

  1. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов сподівається, що січневий жорсткий карантин допоможе уникнути "локдауну" до весни й навесні.
  1. Вакцина від коронавірусу іноземного виробництва буде закуповуватися Україною через українську компанію-посередника "Лекхім" — її пов‘язують із ексочільницею МОЗу в уряді Азарова Раїсою Богатирьовою.
  1. 16-річний син політика і бізнесмена Геннадія Корбана Лев та його подруга загинули в аварії у Дніпропетровській області, катаючись на квадроциклі.
  1. Прем’єр Шмигаль дав доручення перевірити інформацію про можливу підпільну вакцинацію від коронавірусу депутатів і топ-чиновників.
  1. У Тернополі вирішили не вводити посилений карантин через коронавірус, який запроваджується по всій країні з 8 січня.

📌 Підписуйся на Толоку УП на рік і отримай футболку з Дон Кіхотом у подарунок!

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...