Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини понеділка і ночі: інтерв’ю Зеленського, виключення Дубінського із фракції

Вівторок, 2 лютого 2021, 07:00

Зеленський розповів, що його найбільше непокоїть у "плівках Порошенка-Байдена", Дубінського виключили з фракції "Слуга народу", — актуальні новини 1 лютого.

Про інтерв’ю Зеленського

Президент Володимир Зеленський вважає, що найголовніша проблема в опублікованому аудіо з нібито розмовою Порошенка з Байденом - не тема сина останнього, а той факт, що комусь взагалі вдалося вести запис в кабінеті президента України. 

Крім того, Зеленський прагне від США на чолі з Байденом допомоги у протистоянні з Росією та сприяння у русі України до НАТО. 

Володимир Зеленський вважає відмову від ядерної зброї зрадою України та великою помилкою, але також вважає неправильним прагнути повернути ядерний статус. 

Президент також вважає, що не допустив би окупації Кримського півострова в 2014 році, якби тоді очолював державу.

Про Толоку Української правди

Долучайтеся до Толоки УП і отримуйте ексклюзивні промокоди від бізнес-партнерів Української правди.

 

Про інші важливі новини

Фракція "Слуга народу" на своєму засіданні в понеділок проголосувала за виключення зі своїх лав нардепа Олександра Дубінського.

Україна розпочне вакцинацію проти коронавірусу у лютому, перші вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19 надійдуть за два тижні, тобто в середині лютого. 

В Україні запустять сайт, на якому можна буде записатися на вакцинацію проти COVID-19, також можна буде записатися на щеплення у телефонному режимі та у сімейного лікаря. 

Кіберфахівці СБУ викрили масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб РФ. Ідеться про канали "Легитимный", "Резидент", "Картель", "Сплетница" тощо.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков опублікував відеоролик про початок роботи п’ятої сесії Верховної Ради ІХ скликання. Деякі користувачі у соцмережі запитують, чи можна розцінювати ролик як початок президентської кампанії Разумкова.  

Прикордонники заборонили в’їзд в Україну солісту білоруського гурту "Песняры" через незаконне відвідування Криму.

Російський фронтовий бомбардувальник Су-24 провів політ на малій висоті над американським есмінцем USS Donald Cook, який перебуває у Чорному морі.

Колишній президент Польщі Лех Валенса шукає додаткову роботу, оскільки пандемія коронавірусу вдарила по його фінансів.

Екскерівнику Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексію Кудрявцеву повідомили про підозру за використання підробного іноземного диплома при влаштуванні на роботу, його оголосили у розшук. Кудрявцев через Facebook заперечив, що ховається від слідства.

На 64 році життя помер український режисер і продюсер Сергій Проскурня.

Віце-прем’єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський розповів, що президент Володимир Зеленський дав завдання вивести в космос апарат дистанційного зондування землі.

Президент Володимир Зеленський призначив стипендії видатним діячам культури та мистецтва. Серед них поет-шістдесятник, лауреат Шевченківської премії Василь Голобородько.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сумнівається, що до Нормандського формату можна долучити США, оскільки на це потрібна згода всіх учасників перемовин, а Росія буде проти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування