Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини вівторка і ночі: речник ТКГ послав на три букви, розвідка США про Путіна

Середа, 17 березня 2021, 07:00
Головні новини вівторка і ночі: речник ТКГ послав на три букви, розвідка США про Путіна

Арестович на прохання написати пост у соцмережі щодо засідань ТКГ українською мовою послав користувача "на х*й", американська розвідка оприлюднила інформацію, що Росія впливала на вибори в США — актуальні новини за добу.

Про втручання у вибори США

Американська розвідка оприлюднила інформацію, що Росія та Іран впливали на вибори в США, а Китай вирішив не втручатися.

Зокрема повідомляється, що президент Росії Володимир Путін уповноважив свої розвідувальні служби поширювати дезінформацію про президента США Джо Байдена, щоб підвищити шанси перемоги Дональда Трампа на виборах. Повідомлялося, що Путін "контролював діяльність українського нардепа Андрія Деркача, який зіграв велику роль в діяльності Росії щодо впливу на вибори".

Крім того, російська агентура в Україні розповсюджувала "плівки Порошенка-Байдена" та дезінформацію про сина Байдена Гантера через ЗМІ США та близьке оточення Трампа.

У зв’язку з цим наступного тижня США оголосять санкції - вони будуть націлені на низку країн, зокрема Росію, Китай та Іран.

Про Арестовича

Радник глави української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович на прохання написати пост у соцмережі щодо засідань ТКГ українською мовою послав користувача "на х*й".

Заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук заявила, що поведінка Арестовича є неприпустимою і назвала її "свинством".

Про інші важливі новини

Володимир Зеленський дещо піднявся у президентському рейтингу — якби вибори відбувалися найближчим часом, чинний президент отримав би 27%. Водночас зросла підтримка і одного з його найближчих суперників — проголосувати за Порошенка планують 20% опитаних.

Англійський "Манчестер Сіті" пробився до чвертьфіналу Ліги Чемпіонів, у матчі-відповіді 1/8 фіналу з рахунком 2:0 здолавши "Боруссію" з Менхенгладбаха.

Міський голова Києва Віталій Кличко просить Кабінет міністрів розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють у помаранчевій зоні, зокрема, у столиці. 

Кандидатка від партії "Європейська солідарність" у 87-му окрузі на Прикарпатті Маруся Звіробій-Біленька заявила, що знімає свою кандидатуру на користь кандидата від ВО "Свобода" Руслана Кошулинського.

Служба безпеки України провела обшуки у структурах, які були залучені до підготовки та ратифікації "Харківських угод".

До Касаційного адміністративного суду Верховного суду України надійшов позов від народного депутата "Опозиційної платформи - За життя" кума Путіна Віктора Медведчука про оскарження указу президента щодо санкцій проти нього.

Депутати Львівської облради підтримали звернення до Кабміну та Міністерства молоді та спорту щодо присвоєння "Арені Львів" імені Степана Бандери.

Швеція, Словенія та Латвія приєднались до рішення інших членів Євросоюзу призупинити вакцинацію препаратом від AstraZeneca із запобіжною метою.

Російський вертоліт порушив повітряний простір України, Державна прикордонна служба направила російській стороні лист з вимогою повідомити обставини, що призвели до порушення.

Кількох українських релігійних лідерів щепили проти COVID-19 залишковими дозами вакцини AstraZeneca (Covishield) - зокрема вакцинувалися глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук), Архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря Лаврентій (Живчик) (Православна Церква України), головний рабин міста Києва Йонатан Маркович.

В салонах в американській Атланті та передмісті сталися три стрілянини, у результаті яких загинули щонайменше семеро людей.

Затриманий ФСБ Росії в окупованому Криму нібито "український агент" Владислав Єсипенко є фрілансером української служби "Радіо Свобода".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування