Головні новини вівторка і ночі: нардеп Аксьонов, Львівська облрада про Киву

Середа, 28 квітня 2021, 08:00
Головні новини вівторка і ночі: нардеп Аксьонов, Львівська облрада про Киву

Львівська облрада просить скасувати присудження Киві наукового ступеня, ЦВК зареєструвала нардепом Аксьонова – актуальні новини 27 квітня.

Про Аксьонова

Центральна виборча комісія зареєструвала Андрія Аксьонова, який переміг на довиборах у Верховну Раду в окрузі №50, народним депутатом.

Андрій Аксьонов неодноразово опинявся у сепаратистських скандалах. Навесні 2014 року за його перебування при владі в селищі на Донеччині провели незаконний референдум. Крім того, він намагався перешкоджати патріотичному автопробігу прихильників України і називав його учасників "говномутами", в той же час у своїх інтерв'ю Аксьонов стверджував, що зобов'язаний, як голова селища, слідувати бажанням сепаратистів, навіть якщо вони захочуть приєднатися до Гондурасу.

Окрім цього, Аксьонова внесли в розшукову базу Міністерства внутрішніх справ через візит до окупованого Криму за підробленими документами. Повідомлялося, що в Аксьонова є російський паспорт.

Також на розгляді Добропільського міськрайонного суду Донецької області перебуває справа, в якій Аксьонова обвинувачують у підробці документів і розкраданні коштів.

Про Киву

Нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива додав до своєї кандидатської дисертації довідку з підробленим підписом, а серед підтверджень апробації своєї роботи вказав неіснуючі матеріали науково-практичних конференцій.

Львівська обласна рада звернулася до президента Володимира Зеленського, Верховної Ради та Кабміну щодо присудження Киві наукового ступеня.

Депутати просять Міносвіти вжити відповідних заходів та скасувати це рішення: "Таким чином буде зупинено знущання над українською освітою!".

Також облрада вимагає розслідування обставин захисту дисертації Киви.

Про інші важливі новини

У зоні проведення операції Об’єднаних сил підірвався військовий автомобіль. Троє бійців отримали бойові травмування. Загинув боєць з Волочиська (Хмельницька область) Роман Гуляк.

Повстанці з етнічної меншини карен атакували аванпост армії М'янми недалеко від кордону з Таїландом – це стало одним з найбільш інтенсивних протистоянь, відколи в країні відбувся військовий переворот. Військові М'янми завдали удари по повстанцях з повітря.

Крематорії в столиці Індії Делі будують імпровізовані похоронні вогнища, бо в місті не вистачає місця для кремації. Зокрема вогнища облаштовують у парках та на автостоянках.

Рятувальники знайшли тіло 40-річного киянина, який заблукав в районі гори Гемба в Карпатах 13 лютого.

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів, що є плани замінити в уряді одного міністра.

Київська обласна рада проголосувала за відставку свого голови, депутата від "Слуги народу" Олександра Склярова. Новою головою стала представниця "Слуги народу" Наталія Гунько, дружина народного депутата від президентської партії.

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії  обрала Миколу Чернотицького новим головою правління ТРК.

Київ незабаром вийде з червоного рівня епідемічної небезпеки, тож у столиці зможуть послабити карантинні обмеження й відкрити транспорт для всіх охочих.

Українського депутата Олексія Гончаренка позбавили права голосу у ПАРЄ на три місяці за скаргою глави російської делегації в Асамблеї.

МЗС оголосило російського консула в Одесі небажаною для перебування на українській території особою, він має виїхати з України до 30 квітня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування