Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини середи і ночі: присяга та російський паспорт Аксьонова, соціологія харківських виборів

Четвер, 20 травня 2021, 08:00
Новини середи і ночі: присяга та російський паспорт Аксьонова, соціологія харківських виборів

Аксьонов склав присягу нардепа під крики: "Ганьба", Харків'яни відповіли, кого бачать наступником Кернеса, — актуальні новини 19 травня і ночі.

Про присягу Аксьонова 

У Верховній Раді склав присягу нардепа колишній мер Добропілля Андрій Аксьонов, який має російський паспорт і підтримував ідею незаконних референдумів. 

Аксьонов заявив, що наявність в нього російського громадянства можна довести, лише побачивши відповідний паспорт.

При цьому СБУ не має інформації про наявність у народного депутата паспорта громадянина Росії.

Про соціологію харківських виборів

За результатами опитування серед харків'ян наступним мером вони бачать представника партії покійного мера Геннадія Кернеса - секретаря міськради, який наразі виконує обов'язки міського голови, Ігоря Терехова. 

Про інші важливі новини

Посли країн Європейського союзу схвалили рішення дозволити в’їзд громадянам третіх країн, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу.

Центральна виборча комісія під час свого засідання у середу склала новий протокол за результатами виборів в окрузі №87, визнавши, що кандидата від "Слуги народу" Василь Вірастюк набрав найбільше голосів.

До Верховної Ради надійшло подання від фракції "Слуга народу" про призначення міністром охорони здоров'я головного санлікаря країни Віктора Ляшка.

Громадян України, які їдуть до Польщі працювати, вакцинуватимуть від коронавірусу на кордоні препаратом Johnson & Johnson, який вимагає тільки одного уколу.

20 травня о 12:00 відбудеться пресконференція президента Володимира Зеленського.

У МЗС Росії, коментуючи заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена про порушення Росії в Криму, нагадали про Афганістан і запропонували "вибачитися за Хіросіму".

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас підписали спільну заяву щодо підтримки вступу України до ЄС.

Комітет Верховної Ради з питань правової політики рекомендує включити до порядку денного сесії парламенту президентський законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва.

Низка конгресменів США отримали запит на зустріч з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком та анонс його візиту у США з 16 до 20 травня, але сам візит не відбувся.

Законопроєкт H.R.922 – Акт заборони для уряду Сполучених Штатів визнавати заяви РФ про суверенітет над Кримом розглянули і рекомендували для ухвалення нижній палаті у комітеті з питань закордонних справ Палати представників США.

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров почали переговори під час зустрічі у столиці Ісландії Рейк’явіку.

За минулу добу у світі діагностували понад 653 тисячі нових випадків захворювання на коронавірус, померли у світі 12 903 особи. Найбільше хворих виявили в Індії, Бразилії, Аргентині. Україна займає 16 місце у світі, 6 в Європі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування