Головні новини неділі та ночі: саміт НАТО, посли G7 і ЄС на Луганщині

Неділя, 9 травня 2021, 08:00
Головні новини неділі та ночі: саміт НАТО, посли G7 і ЄС на Луганщині

В ОП вважають, що НАТО може переглянути рішення про саміт без України, Зеленський звозив послів країн G7 і ЄС на Луганщину – актуальны новини 8 травня і ночі.

Про саміт НАТО

В Офісі президента вважають, що в НАТО ще можуть переглянути рішення про проведення саміту Альянсу "у вузькому колі" і запросити до участі партнерів, зокрема й Україну.

Про послів G7 і ЄС на Луганщині

Президент Володимир Зеленський разом з послами країн "Великої сімки" та ЄС відвідав Луганщину.

Про інші важливі новини

За добу 7 травня в Україні виявили 8 710 випадків COVID-19, 370 летальних випадків та 19 408 одужань.

Нацполіція нагадує про адміністративну та кримінальну відповідальність за використання забороненої символіки.

У Службі безпеки підтвердили, що розслідують кримінальне провадження за фактами викрадення екссудді Миколи Чауса в Молдові та незаконного переправлення його через державний кордон.

СБУ викрила і припинила діяльність мережі інтернет-агітаторів та "ботоферми" в Одесі, які були спрямовані на розпалення міжнаціональної ворожнечі та пропаганду сепаратизму.

У КМДА заявляють про спробу зриву традиційного заходу до Дня пам'яті й примирення з боку Міністерства культури.

У суботу в військовому шпиталі Харкова помер військовий з Полтавщини Віктор Городніченко, якого було поранено 28 квітня.

Уперше у Збройних силах України здійснили успішне випробування імітатора низьколітаючої повітряної цілі FT-1 під час навчальної бойової стрільби підрозділів протиповітряної оборони.

Президент України Володимир Зеленський та президент Латвії Егілс Левітс підписали спільну декларацію щодо європейської перспективи України.

Космічне командування США, яке відстежує місце знаходження неконтрольованої китайської ракети, заявило, що ракета повторно увійде в атмосферу Землі над Тихим океаном удосвіта 9 травня – о 5:52 ранку за Києвом.

Найбільш популярними в Україні є релігійні свята, зокрема, Великдень та Різдво.

Влада Індії повідомила про найвищий показник смертності серед заражених коронавірусом з початку пандемії, що був зафіксований протягом минулої доби. Лікарні не можуть впоратися з напливом хворих й ті помирають від Covid так і не дочекавшись фахової допомоги.

У Кабулі – столиці Афганістану через вибухи біля школи загинуло щонайменше 55 людей і отримали поранення понад 150, серед яких – переважно учні віком від 11 до 15 років.

Національне аерокосмічне агентство США (NASA) спільно з приватною космічною компанією Axiom Space має намір здійснити першу приватну комерційну подорож до Міжнародної космічної станції.

Україна серед країн світу займає 11 місце за кількістю нових інфікувань, серед країн Європи – 4 позицію, за рівнем смертності за добу від коронавірусу в Європі – 2 місце.

За повідомленням китайських державних ЗМІ, залишки ракети Long March 5B впали в Індійський океан, а основна її частина була знищена при повторному потраплянні в атмосферу Землі.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування