Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини четверга і ночі: вакцини від Штатів, “податок на Google”

П'ятниця, 4 червня 2021, 08:00
Головні новини четверга і ночі: вакцини від Штатів, “податок на Google”

США поділяться 25 мільйонами доз COVID-вакцин, Рада ухвалила законопроєкт, який зобов'яже інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки – актуальні новини 3 червня.

Про американські вакцини

Адміністрація Байдена оголосила детальний план того, як вона поділиться першими 25 мільйонами доз вакцини проти коронавірусу з іншими країнами – серед отримувачів буде й Україна.

У Вашингтоні кажуть, що у пріоритеті країни з низьким рівнем вакцинації та "ті, які зіткнулись з терміновою кризою, такі як Західний Берег і Сектор Гази, Україна, Косово, Ірак та інші".

Крім того, вакцини отримають сусіди США - Канада і Мексика, а також Індія та Південна Корея. 

Про "податок на Google"

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який зобов'яже інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки до українського держбюджету. Проєкт не стосуватиметься простого користувача соцмереж і пошукових сервісів.

Про інші важливі новини

На сайті Ради з'явився текст проєкту закону президента Володимира Зеленського про олігархів. Зокрема, такий статус набуватимуть особи, які відповідатимуть чотирьом критеріям: участь у політичному житті, вплив на ЗМІ, є кінцевим бенефіціарним власником монополії, підтверджена вартість активів особи перевищує один мільйон прожиткових мінімумів (це 2 млрд 270 млн).

Партія "Європейська солідарність" вважає, що законопроєкт Зеленського про олігархів спрямований виключно проти колишнього президента Петра Порошенка і "жодних справжніх олігархів не обмежує".

Колишній голова Конституційного суду Олександр Тупицький, за даними журналістів, у 2016-2017 роках тричі відвідував окупований Росією Крим, хоча сам це заперечує. 

Білоруський державний телеканал ОНТ показав "інтерв’ю" з захопленим опозиційним журналістом Романом Протасевичем, де він начебто "визнав провину" та сказав, що "почуває себе прекрасно". 

Один із найбагатших українців Ігор Коломойський каже, що "морально готовий" потрапити до реєстру олігархів, але б йому не хотілось бути там одному. 

Соцмережа Facebook планує покласти край своїй політиці, яка в основному захищає політиків від правил модерації контенту, які застосовуються до інших користувачів.

В Україну прибули ще 705 600 доз вакцини від коронавірусу виробництва компанії AstraZeneca від глобальної ініціативи COVAX.

Морський лід в прибережних районах Арктики тоншає вдвічі швидше, ніж вважалося раніше.

Агентство авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) заборонило літати у повітряному просторі Білорусі за винятком надзвичайних ситуацій.

Верховна Рада повернула покарання у вигляді позбавлення волі за брехню посадовців у майнових деклараціях, яку восени скасував Конституційний суд.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування